Nabeschouwing Kortrijk - Cercle Brugge (2-1) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zaterdag 2 maart 2019 - 20:00 uur



In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Kortrijk het zaterdag 2 maart 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Cercle Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Cercle Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Cercle Brugge (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Cercle Brugge is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 2-1 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door B. Delacourt, waarmee Cercle Brugge met 0-1 de leiding nam. Kortrijk kwam in de 80e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Avenatti, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 89e minuut zette F. Avenatti zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Kortrijk de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erik Lambrechts, waardoor Kortrijk dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Kortrijk - Cercle Brugge
Goals
2
1
Gele kaarten
3
2
Aanvallen
104
83
Gevaarlijke aanvallen
85
54
Corners
8
6
Wissels
3
3
LIVE Kortrijk - Cercle Brugge 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Cercle Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
10' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt B. Delacourt met assist van Y. Etienne Cercle Brugge 0-1
22' Wissel Cercle Brugge Wissel I. Cardona voor K. Hazard Cercle Brugge
28' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor G. Tormin Cercle Brugge
37' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor L. Palun Cercle Brugge
53' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor E. Rolland Kortrijk
58' Wissel Kortrijk Wissel T. Chevalier voor I. Ezekiel Kortrijk
69' Wissel Cercle Brugge Wissel A. Lusamba voor Adama Traoré II Cercle Brugge
71' Wissel Kortrijk Wissel C. Charisis voor E. Rolland Kortrijk
73' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor P. Golubović Kortrijk
75' Wissel Cercle Brugge Wissel R. Decostere voor G. Tormin Cercle Brugge
79' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor J. De Sart Kortrijk
79' Wissel Kortrijk Wissel C. Lepoint voor A. Koita Kortrijk
80' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Avenatti met assist van T. Chevalier Kortrijk 1-1
89' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Avenatti met assist van K. DHaene Kortrijk 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Cercle Brugge
Opstellingen Kortrijk - Cercle Brugge
De opstellingen van Kortrijk en Cercle Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Cercle Brugge zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Laurent Guyot
Basiselftal Cercle Brugge
# Speler Pos.
1 Paul Nardi K
28 Benjamin Delacourt V
8 Lloyd Palun V
17 Yoann Etienne V
23 Issa Marega V
10 Xavier Mercier M
30 Adama Traoré M
27 Adrien Bongiovanni M
9 Gianni Bruno A
13 Kylian Hazard A
11 Guevin Tormin A
Wissels Cercle Brugge
# Speler Pos.
16 Miguel Van Damme K
24 Naomichi Ueda V
34 Robbe Decostere V
21 Arnaud Lusamba M
31 Charles Vanhoutte M
14 Irvin Cardona A
12 Dylan De Belder A
6 Serge Gakpé A
Voorbeschouwing Kortrijk - Cercle Brugge

Kortrijk en Cercle Brugge treffen elkaar in de 28e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Cercle Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 27 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Kortrijk favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Cercle Brugge slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Kortrijk 13
Winst Cercle Brugge 2
Gelijkspel 2
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 9e positie staat, terwijl we Cercle Brugge terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Kortrijk - Cercle Brugge Opstelling Kortrijk Opstelling Cercle Brugge Live Kortrijk - Cercle Brugge Live Kortrijk - Cercle Brugge kijken Kortrijk - Cercle Brugge kijken Live Kortrijk - Cercle Brugge stream Kortrijk - Cercle Brugge Fox Sports Nabeschouwing Kortrijk - Cercle Brugge Uitslag Kortrijk - Cercle Brugge Statistieken Kortrijk - Cercle Brugge Jupiler Pro League 2018/2019 Kortrijk - Cercle Brugge wedden Kortrijk - Cercle Brugge gokken Kortrijk - Cercle Brugge Unibet