Nabeschouwing Kortrijk - Waasland-Beveren (2-2) || Jupiler Pro League 2018/2019

Woensdag 31 oktober 2018 - 20:30 uur



In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Kortrijk het woensdag 31 oktober 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Waasland-Beveren live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Waasland-Beveren (2-2)

De Jupiler Pro League 2018/2019 wedstrijd tussen Kortrijk en Waasland-Beveren geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door C. Lepoint, waarmee Kortrijk met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 26e minuut voor dat Kortrijk via J. Stojanović op 2-0 kwam te staan. In de 47e minuut wist Waasland-Beveren de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Boljević.

Kortrijk kreeg een penalty toegewezen in de 53e minuut, die werd genomen door J. Stojanović. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan. Na 78 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat F. Forte de 2-2 maakte namens Waasland-Beveren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken Kortrijk - Waasland-Beveren
Goals
2
2
Balbezit
56%
44%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
11
8
Schoten op doel
6
5
Aanvallen
122
100
Gevaarlijke aanvallen
82
64
Overtredingen
13
13
Buitenspel
4
0
Corners
9
5
Wissels
2
3
LIVE Kortrijk - Waasland-Beveren 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Waasland-Beveren teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
18' Doelpunt Kortrijk Doelpunt C. Lepoint met assist van T. Chevalier Kortrijk 1-0
25' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor P. Keita Waasland-Beveren
26' Penalty Kortrijk Penalty J. Stojanović Kortrijk 2-0
31' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor T. Kaminski Kortrijk
47' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor N. Ampomah Waasland-Beveren
46' Wissel Waasland-Beveren Wissel J. Schryvers voor P. Keita Waasland-Beveren
47' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt A. Boljević Waasland-Beveren 2-1
53' Penalty gemist Kortrijk Penalty gemist J. Stojanović Kortrijk
54' Wissel Kortrijk Wissel C. Charisis voor Kanu Kortrijk
69' Wissel Waasland-Beveren Wissel F. Forte voor M. Massop Waasland-Beveren
72' Wissel Kortrijk Wissel F. Avenatti voor I. Ouali Kortrijk
78' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt F. Forte met assist van J. Schryvers Waasland-Beveren 2-2
83' Wissel Waasland-Beveren Wissel D. Jubitana voor B. Badibanga Waasland-Beveren
92' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor L. Azouni Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Waasland-Beveren
Opstellingen Kortrijk - Waasland-Beveren
De opstellingen van Kortrijk en Waasland-Beveren zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Waasland-Beveren zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Yannick Ferrera
Wissels Waasland-Beveren
# Speler Pos.
1 Anthony Swolfs K
89 Kevin Debaty K
2 Tobias Salquist V
52 Jur Schrijvers V
5 Karlo Lulić M
8 Djihad Bizimana M
14 Denzel Jubitana M
20 Daan Heymans M
9 Francesco Forte A
Voorbeschouwing Kortrijk - Waasland-Beveren

Kortrijk en Waasland-Beveren treffen elkaar in de 13e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League vond plaats op 2 december 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kortrijk. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Kortrijk favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Waasland-Beveren slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Kortrijk 7
Winst Waasland-Beveren 5
Gelijkspel 2
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 9e positie staat, terwijl we Waasland-Beveren terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Kortrijk - Waasland-Beveren Opstelling Kortrijk Opstelling Waasland-Beveren Live Kortrijk - Waasland-Beveren Live Kortrijk - Waasland-Beveren kijken Kortrijk - Waasland-Beveren kijken Live Kortrijk - Waasland-Beveren stream Kortrijk - Waasland-Beveren Fox Sports Nabeschouwing Kortrijk - Waasland-Beveren Uitslag Kortrijk - Waasland-Beveren Statistieken Kortrijk - Waasland-Beveren Jupiler Pro League 2018/2019 Kortrijk - Waasland-Beveren wedden Kortrijk - Waasland-Beveren gokken Kortrijk - Waasland-Beveren Unibet