Nabeschouwing Kortrijk - Zulte-Waregem (4-2) || Jupiler Pro League 2018/2019

Woensdag 26 december 2018 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Kortrijk het woensdag 26 december 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Zulte-Waregem (4-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Zulte-Waregem is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 4-2 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door U. Nissilä, waarmee Zulte-Waregem met 0-1 de leiding nam. Zulte-Waregem vergrootte in de 59e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Faik op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut wist Kortrijk de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via I. Mboyo.

Na 71 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat C. Lepoint de 2-2 maakte voor Kortrijk. Kortrijk leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 73 minuten op voorsprong na een goal van I. Mboyo: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 89e minuut en kwam op naam te staan van Kortrijk speler T. Chevalier, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bram Van Driessche bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Kortrijk.

LIVE Kortrijk - Zulte-Waregem 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt U. Nissilä met assist van H. Bjørdal Zulte-Waregem 0-1
46' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor I. Ezekiel Kortrijk
52' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor H. Faik Zulte-Waregem
59' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt H. Faik Zulte-Waregem 0-2
60' Wissel Kortrijk Wissel T. Chevalier voor I. Ezekiel Kortrijk
65' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Mboyo met assist van T. Chevalier Kortrijk 1-2
66' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor H. Harbaoui Zulte-Waregem
71' Doelpunt Kortrijk Doelpunt C. Lepoint met assist van I. Mboyo Kortrijk 2-2
73' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Mboyo met assist van I. Ouali Kortrijk 3-2
80' Wissel Zulte-Waregem Wissel C. Bedia voor U. Nissilä Zulte-Waregem
85' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor T. Chevalier Kortrijk
86' Wissel Kortrijk Wissel Kanu voor I. Ouali Kortrijk
87' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor J. De Sart Kortrijk
88' Wissel Zulte-Waregem Wissel M. Sylla voor F. Tardieu Zulte-Waregem
89' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Chevalier Kortrijk 4-2
91' Wissel Kortrijk Wissel P. Golubović voor I. Mboyo Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Zulte-Waregem
Opstellingen Kortrijk - Zulte-Waregem
De opstellingen van Kortrijk en Zulte-Waregem zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Zulte-Waregem zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Formatie 4-5-1
Coach Francky Dury
Voorbeschouwing Kortrijk - Zulte-Waregem

Kortrijk en Zulte-Waregem treffen elkaar in de 21e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Zulte-Waregem in de Jupiler Pro League vond plaats op 21 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kortrijk. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Zulte-Waregem favoriet. 11 keer wist de ploeg van Kortrijk te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Kortrijk. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 7
Winst Zulte-Waregem 11
Gelijkspel 5
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 10e positie staat, terwijl we Zulte-Waregem terugvinden op de 13e plaats.