Nabeschouwing Sporting Charleroi - Gent (2-0) || Jupiler Pro League 2018/2019

Vrijdag 14 december 2018 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Sporting Charleroi het vrijdag 14 december 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade du Pays de Charleroi in Charleroi.

Via de Sporting Charleroi - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Charleroi - Gent (2-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sporting Charleroi en Gent is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 2-0 overwinning voor Sporting Charleroi. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 87e minuut door V. Osimhen, waarmee Sporting Charleroi met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Sporting Charleroi opnieuw te scoren. In de 95e minuut was het C. Diandy die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Sporting Charleroi.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Sporting Charleroi.

LIVE Sporting Charleroi - Gent 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Charleroi - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Gent Gele kaart voor D. Bronn Gent
18' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Esiti Gent
43' Gele kaart Gent Gele kaart voor R. Yaremchuk Gent
54' Gele kaart Gent Gele kaart voor L. Kalinić Gent
60' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor G. Hendrickx Sporting Charleroi
63' Wissel Gent Wissel S. Limbombe voor F. Andrijašević Gent
70' Wissel Sporting Charleroi Wissel D. Henen voor G. Zajkov Sporting Charleroi
70' Wissel Sporting Charleroi Wissel M. Bruno voor J. Perbet Sporting Charleroi
79' Wissel Gent Wissel T. Awoniyi voor R. Yaremchuk Gent
87' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt V. Osimhen Sporting Charleroi 1-0
88' Wissel Gent Wissel J. David voor T. De Smet Gent
93' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor A. Niane Sporting Charleroi
95' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt C. Diandy Sporting Charleroi 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Charleroi - Gent
Opstellingen Sporting Charleroi - Gent
De opstellingen van Sporting Charleroi en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Charleroi gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Gent zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting Charleroi - Gent

Sporting Charleroi en Gent treffen elkaar in de 19e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Charleroi en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 26 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Gent favoriet. 14 keer wist de ploeg van Sporting Charleroi te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Sporting Charleroi. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sporting Charleroi 8
Winst Gent 14
Gelijkspel 8
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting Charleroi op een 7e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.