Nabeschouwing Genk - Zulte-Waregem (2-1) || Jupiler Pro League 2015/2016

Vrijdag 15 januari 2016 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2015/2016 neemt Genk het vrijdag 15 januari 2016 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem.

Via de Genk - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Zulte-Waregem (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Zulte-Waregem is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 16e minuut dacht Genk op voorsprong te komen via een doelpunt van O. Ndidi. Helaas voor Genk werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 31e minuut was het Zulte-Waregem dat via C. Lepoint dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 35e minuut kreeg K. Tshimanga van Genk voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Genk de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen. In de 87e minuut scoorde Genk via N. Karelis, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Genk - Zulte-Waregem
2
1
LIVE Genk - Zulte-Waregem 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Genk Gele kaart voor K. Tshimanga Genk
16' Doelpunt Genk Doelpunt O. Ndidi Genk
31' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt C. Lepoint met assist van B. Verboom Zulte-Waregem
35' Tweede gele kaart Genk Tweede gele kaart voor K. Tshimanga Genk
41' Wissel Genk Wissel B. Hamalainen voor L. Bailey Genk
64' Wissel Zulte-Waregem Wissel N. Storm voor S. Buyl Zulte-Waregem
65' Gele kaart Genk Gele kaart voor R. Malinovskiy Genk
70' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor J. Sami Zulte-Waregem
74' Wissel Zulte-Waregem Wissel K. Essikal voor M. Poletanović Zulte-Waregem
77' Wissel Genk Wissel N. Karelis voor Pozuelo Genk
78' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor A. Diallo Zulte-Waregem
83' Gele kaart Genk Gele kaart voor T. Buffel Genk
84' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor K. Essikal Zulte-Waregem
84' Wissel Genk Wissel B. Kumordzi voor R. Malinovskiy Genk
85' Wissel Zulte-Waregem Wissel M. Baudry voor O. Kaya Zulte-Waregem
87' Doelpunt Genk Doelpunt N. Karelis met assist van T. Buffel Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Zulte-Waregem
Opstellingen Genk - Zulte-Waregem

Voorbeschouwing Genk - Zulte-Waregem

Genk en Zulte-Waregem treffen elkaar in de 22e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2015/2016.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Zulte-Waregem in de Jupiler Pro League vond plaats op 7 augustus 2015 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Zulte-Waregem slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.