Nabeschouwing AFC Wimbledon - Rochdale (3-2) || League One 2019/2020

Zaterdag 5 oktober 2019 - 16:00 uur



In de League One 2019/2020 neemt AFC Wimbledon het zaterdag 5 oktober 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Rochdale. De wedstrijd wordt gespeeld in Kingsmeadow in Kingston upon Thames.

Via de AFC Wimbledon - Rochdale live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AFC Wimbledon - Rochdale (3-2)

Het League One duel tussen AFC Wimbledon en Rochdale is onder leiding van scheidsrechter James Oldham geëindigd in een 3-2 overwinning voor AFC Wimbledon. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. AFC Wimbledon kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van M. Forss. AFC Wimbledon vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Osew op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 28e minuut volgde een derde treffer van AFC Wimbledon, waarmee M. Pinnock zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 66 minuten deed I. Henderson iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Rochdale werd verkleind tot 3-1. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Rochdale dat in de 95e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter James Oldham bij een 3-2 eindstand in het voordeel van AFC Wimbledon.

Wedstrijdstatistieken AFC Wimbledon - Rochdale
Goals
3
2
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
14
14
Schoten op doel
3
6
Aanvallen
109
99
Gevaarlijke aanvallen
78
66
Corners
5
4
Wissels
4
2
LIVE AFC Wimbledon - Rochdale 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AFC Wimbledon - Rochdale teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
2' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt M. Forss AFC Wimbledon 1-0
16' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt P. Osew met assist van S. Wagstaff AFC Wimbledon 2-0
28' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt M. Pinnock met assist van S. Wagstaff AFC Wimbledon 3-0
46' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor A. Wordsworth AFC Wimbledon
56' Wissel Rochdale Wissel I. Henderson voor A. Morley Rochdale
66' Doelpunt Rochdale Doelpunt I. Henderson Rochdale 3-1
69' Wissel Rochdale Wissel J. Ryan voor F. Tavares Rochdale
70' Gele kaart Rochdale Gele kaart voor A. Wilbraham Rochdale
74' Wissel AFC Wimbledon Wissel M. Folivi voor M. Forss AFC Wimbledon
87' Wissel AFC Wimbledon Wissel A. Hartigan voor A. Wordsworth AFC Wimbledon
90' Wissel AFC Wimbledon Wissel C. Reilly voor M. Pinnock AFC Wimbledon
95' Doelpunt Rochdale Doelpunt Rochdale 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting AFC Wimbledon - Rochdale
Opstellingen AFC Wimbledon - Rochdale
De opstellingen van AFC Wimbledon en Rochdale zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AFC Wimbledon gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Rochdale zal beginnen in een 4-1-3-2 opstelling.
Formatie 3-5-2
Wissels AFC Wimbledon
# Speler Pos.
13 Nik Tzanev K
14 Kyron Stabana V
18 Nesta Guinness-Walker V
8 Anthony Hartigan M
33 Callum Reilly M
17 Michael Kwaku Folivi A
9 Kwesi Appiah A
Formatie 4-1-3-2
Wissels Rochdale
# Speler Pos.
12 Jay Lynch K
20 Jimmy Ryan M
35 Lewis Bradley M
38 Harrison Hopper M
40 Ian Henderson A
22 Kwadwo Baah A
36 Matty Gillam A
Voorbeschouwing AFC Wimbledon - Rochdale

AFC Wimbledon en Rochdale treffen elkaar in de 12e speelronde van de League One van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter James Oldham en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AFC Wimbledon en Rochdale in de League One vond plaats op 19 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor AFC Wimbledon. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is AFC Wimbledon favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Rochdale slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst AFC Wimbledon 2
Winst Rochdale 0
Gelijkspel 4
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AFC Wimbledon op een 22e positie staat, terwijl we Rochdale terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
AFC Wimbledon - Rochdale Opstelling AFC Wimbledon Opstelling Rochdale Live AFC Wimbledon - Rochdale Live AFC Wimbledon - Rochdale kijken AFC Wimbledon - Rochdale kijken Live AFC Wimbledon - Rochdale stream AFC Wimbledon - Rochdale Fox Sports Nabeschouwing AFC Wimbledon - Rochdale Uitslag AFC Wimbledon - Rochdale Statistieken AFC Wimbledon - Rochdale League One 2019/2020 AFC Wimbledon - Rochdale wedden AFC Wimbledon - Rochdale gokken AFC Wimbledon - Rochdale Unibet