Nabeschouwing Southend United - Rotherham United (2-2) || League One 2019/2020

Zaterdag 14 december 2019 - 16:00 uur

In de League One 2019/2020 neemt Southend United het zaterdag 14 december 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Rotherham United. De wedstrijd wordt gespeeld in Roots Hall Stadium in Southend-on-Sea.

Via de Southend United - Rotherham United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southend United - Rotherham United (2-2)

De League One 2019/2020 wedstrijd tussen Southend United en Rotherham United geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van R. Kiernan zette Rotherham United op een 0-1 voorsprong in de 29e minuut van de wedstrijd. Een benutte penalty van J. Demetriou in de 49e minuut zorgde er even later voor dat Southend United weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 52e minuut zette S. Mantom zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Southend United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 60 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat F. Ladapo de 2-2 maakte voor Rotherham United.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken Southend United - Rotherham United
2
2
LIVE Southend United - Rotherham United 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southend United - Rotherham United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Eigen doelpunt Rotherham United Eigen doelpunt R. Kiernan Rotherham United 0-1
37' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor D. Barlaser Rotherham United
42' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor M. Smith Rotherham United
48' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor C. Ogbene Rotherham United
49' Penalty Southend United Penalty J. Demetriou Southend United 1-1
52' Doelpunt Southend United Doelpunt S. Mantom met assist van E. Bwomono Southend United 2-1
60' Doelpunt Rotherham United Doelpunt F. Ladapo Rotherham United 2-2
75' Wissel Southend United Wissel I. Hutchinson voor S. Mantom Southend United
77' Wissel Rotherham United Wissel C. Morris voor M. Smith Rotherham United
80' Gele kaart Southend United Gele kaart voor B. Goodship Southend United
80' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor M. Ihiekwe Rotherham United
80' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor C. Robertson Rotherham United
83' Wissel Southend United Wissel S. Cox voor S. McLaughlin Southend United
87' Wissel Southend United Wissel L. Ndukwu voor B. Goodship Southend United
Video hoogtepunten en samenvatting Southend United - Rotherham United
Opstellingen Southend United - Rotherham United

Voorbeschouwing Southend United - Rotherham United

Southend United en Rotherham United treffen elkaar in de 21e speelronde van de League One van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Charles Breakspear en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Southend United en Rotherham United in de League One vond plaats op 24 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Southend United. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Southend United favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Rotherham United slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Southend United 3
Winst Rotherham United 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Southend United op een 22e positie staat, terwijl we Rotherham United terugvinden op de 8e plaats.