Nabeschouwing Lille - Amiens SC (2-1) || Ligue 1

Vrijdag 18 januari 2019 - 20:45 uur

In de Ligue 1 neemt Lille het vrijdag 18 januari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Amiens SC. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve d'Ascq.

Via de Lille - Amiens SC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lille - Amiens SC (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Lille en Amiens SC is onder leiding van scheidsrechter Willy Delajod geëindigd in een 2-1 overwinning voor Lille. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Amiens SC kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van F. Otero. Lille kreeg via N. Pépé in de 39e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Willy Delajod de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Rafael Leão namens Lille in de 47e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Xeka namens Lille in de 85e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Willy Delajod, waardoor Lille dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Lille - Amiens SC
Goals
2
1
Balbezit
62%
38%
Gele kaarten
0
3
Schoten totaal
17
2
Schoten op doel
3
1
Aanvallen
135
79
Gevaarlijke aanvallen
52
27
Passes
515
303
Overtredingen
8
18
Buitenspel
0
2
Corners
4
3
Wissels
3
3
LIVE Lille - Amiens SC 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lille - Amiens SC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
5' Doelpunt Amiens SC Doelpunt F. Otero met assist van C. Timite Amiens SC 0-1
39' Penalty gemist Lille Penalty gemist N. Pépé Lille
47' Doelpunt Lille Doelpunt Rafael Leão Lille 1-1
64' Gele kaart Amiens SC Gele kaart voor R. Gurtner Amiens SC
68' Wissel Lille Wissel Luiz Araujo voor J. Bamba Lille
72' Wissel Lille Wissel Xeka voor Thiago Maia Lille
73' Wissel Amiens SC Wissel M. Bodmer voor C. Timite Amiens SC
85' Doelpunt Lille Doelpunt Xeka met assist van J. Pied Lille 2-1
88' Wissel Lille Wissel B. Soumaré voor Rafael Leão Lille
88' Wissel Amiens SC Wissel S. Segarel voor A. Blin Amiens SC
89' Wissel Amiens SC Wissel R. Kurzawa voor E. Gnahoré Amiens SC
92' Gele kaart Amiens SC Gele kaart voor S. Mendoza Amiens SC
93' Gele kaart Amiens SC Gele kaart voor J. Lefort Amiens SC
Opstellingen Lille - Amiens SC
De opstellingen van Lille en Amiens SC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lille gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Amiens SC zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Christophe Pélissier
Wissels Amiens SC
# Speler Pos.
16 Matthieu Dreyer K
19 Oualid El Hajjam V
24 Mathieu Bodmer V
18 Sanasi Sy V
14 Gaoussou Boubacar Traoré M
33 A
21 Rafał Kurzawa A
Voorbeschouwing Lille - Amiens SC

Lille en Amiens SC treffen elkaar in de 21e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Lille en Amiens SC elkaar treffen in de Ligue 1.

Resultaat Aantal
Winst Lille 0
Winst Amiens SC 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lille op een 2e positie staat, terwijl we Amiens SC terugvinden op de 17e plaats.

Tags
Lille - Amiens SC Opstelling Lille Opstelling Amiens SC Live Lille - Amiens SC Live Lille - Amiens SC kijken Lille - Amiens SC kijken Live Lille - Amiens SC stream Lille - Amiens SC Fox Sports Nabeschouwing Lille - Amiens SC Uitslag Lille - Amiens SC Statistieken Lille - Amiens SC Ligue 1 2018/2019 Lille - Amiens SC wedden Lille - Amiens SC gokken Lille - Amiens SC Unibet