Nabeschouwing Strasbourg - Nice (2-0) || Ligue 1 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2018/2019 neemt Strasbourg het zaterdag 22 december 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Meinau in Strasbourg.

Via de Strasbourg - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Strasbourg - Nice (2-0)

Het Ligue 1 duel tussen Strasbourg en Nice is onder leiding van scheidsrechter Willy Delajod geëindigd in een 2-0 overwinning voor Strasbourg. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door A. Thomasson, waarmee Strasbourg met 1-0 de leiding nam. Strasbourg vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Koné op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 55e minuut was de ideale kans voor Nice om te scoren. W. Cyprien was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Strasbourg.

LIVE Strasbourg - Nice 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Strasbourg - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor S. Mitrović Strasbourg
26' Doelpunt Strasbourg Doelpunt A. Thomasson met assist van K. Lala Strasbourg 1-0
41' Doelpunt Strasbourg Doelpunt L. Koné met assist van K. Lala Strasbourg 2-0
43' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor L. Mothiba Strasbourg
52' Wissel Nice Wissel I. Sacko voor P. Burner Nice
55' Penalty gemist Nice Penalty gemist W. Cyprien Nice
67' Wissel Nice Wissel E. Sylvestre voor A. Tameze Nice
75' Wissel Strasbourg Wissel L. Zohi voor L. Ajorque Strasbourg
83' Wissel Nice Wissel B. Srarfi voor R. Walter Nice
84' Wissel Strasbourg Wissel B. Corgnet voor L. Mothiba Strasbourg
Video hoogtepunten en samenvatting Strasbourg - Nice
Opstellingen Strasbourg - Nice
De opstellingen van Strasbourg en Nice zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Strasbourg gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Nice zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Strasbourg - Nice

Strasbourg en Nice treffen elkaar in de 19e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Strasbourg en Nice in de Ligue 1 vond plaats op 28 april 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Nice favoriet. 3 keer wist de ploeg van Strasbourg te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Strasbourg. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Strasbourg 1
Winst Nice 3
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Strasbourg op een 9e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 7e plaats.