Nabeschouwing Chelsea - Leicester City (1-1) || Premier League 2021/2022

Donderdag 19 mei 2022 - 21:00 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Chelsea het donderdag 19 mei 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Leicester City (1-1)

De Premier League 2021/2022 wedstrijd tussen Chelsea en Leicester City geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door J. Maddison, waarmee Leicester City met 0-1 de leiding nam. Chelsea kwam na 34 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van M. Alonso, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Chelsea - Leicester City 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Leicester City Doelpunt J. Maddison Leicester City 0-1
34' Doelpunt Chelsea Doelpunt M. Alonso met assist van R. James Chelsea 1-1
47' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor N. Kante Chelsea
59' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor R. Lukaku Chelsea
63' Wissel Leicester City Wissel H. Barnes voor K. Iheanacho Leicester City
64' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor J. Evans Leicester City
66' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor A. Rudiger Chelsea
72' Wissel Chelsea Wissel C. Azpilicueta voor C. Pulisic Chelsea
72' Wissel Chelsea Wissel R. Loftus-Cheek voor N. Kante Chelsea
78' Wissel Leicester City Wissel A. Perez voor J. Vardy Leicester City
78' Wissel Chelsea Wissel K. Havertz voor R. Lukaku Chelsea
85' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Jorginho Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Leicester City
Opstellingen Chelsea - Leicester City
De opstellingen van Chelsea en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Leicester City zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Formatie 3-1-4-2
Coach Brendan Rodgers
Voorbeschouwing Chelsea - Leicester City

Chelsea en Leicester City treffen elkaar in de 27e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stuart Attwell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Leicester City in de Premier League vond plaats op 20 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Leicester City slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 7
Winst Leicester City 3
Gelijkspel 5
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 3e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 9e plaats.