Nabeschouwing Liverpool - Leicester City (2-0) || Premier League 2021/2022

Donderdag 10 februari 2022 - 20:45 uur

In de Premier League 2021/2022 neemt Liverpool het donderdag 10 februari 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Leicester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Leicester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Leicester City (2-0)

Het Premier League duel tussen Liverpool en Leicester City is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 2-0 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door Diogo Jota, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Liverpool opnieuw te scoren. In de 87e minuut was het Diogo Jota die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Liverpool.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Liverpool.

LIVE Liverpool - Leicester City 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Leicester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Doelpunt Liverpool Doelpunt Diogo Jota Liverpool 1-0
50' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor R. Firmino Liverpool
59' Wissel Liverpool Wissel H. Elliott voor C. Jones Liverpool
60' Wissel Liverpool Wissel M. Salah voor R. Firmino Liverpool
60' Wissel Leicester City Wissel Y. Tielemans voor B. Soumare Leicester City
60' Wissel Leicester City Wissel K. Iheanacho voor P. Daka Leicester City
79' Wissel Leicester City Wissel H. Barnes voor A. Lookman Leicester City
87' Doelpunt Liverpool Doelpunt Diogo Jota met assist van J. Matip Liverpool 2-0
90' Wissel Liverpool Wissel T. Minamino voor L. Diaz Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Leicester City
Opstellingen Liverpool - Leicester City
De opstellingen van Liverpool en Leicester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Leicester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Brendan Rodgers
Voorbeschouwing Liverpool - Leicester City

Liverpool en Leicester City treffen elkaar in de 24e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Leicester City in de Premier League vond plaats op 28 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Leicester City slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 9
Winst Leicester City 4
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 2e positie staat, terwijl we Leicester City terugvinden op de 12e plaats.