Nabeschouwing Celtic - Dundee United (4-2) || Schotse Premiership 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Celtic het zaterdag 5 november 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Dundee United. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Dundee United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Dundee United (4-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Dundee United is onder leiding van scheidsrechter David Dickinson geëindigd in een 4-2 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door S. Haksabanovic, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van S. Fletcher in de 12e minuut zorgde er even later voor dat Dundee United weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 34e minuut zette S. Haksabanovic zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Celtic de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen D. Levitt in de 87e minuut de 2-2 maakte namens Dundee United. Celtic leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 90 minuten op voorsprong na een goal van K. Furuhashi: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 92e minuut en kwam op naam te staan van Celtic speler L. Abada, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter David Dickinson bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Celtic.

LIVE Celtic - Dundee United 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Dundee United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Celtic Doelpunt S. Haksabanovic met assist van Jota Celtic 1-0
11' Gele kaart Celtic Gele kaart voor A. Bernabei Celtic
12' Penalty Dundee United Penalty S. Fletcher Dundee United 1-1
34' Doelpunt Celtic Doelpunt S. Haksabanovic met assist van G. Giakoumakis Celtic 2-1
46' Wissel Celtic Wissel G. Taylor voor A. Bernabei Celtic
64' Wissel Dundee United Wissel D. Levitt voor A. Djoum Dundee United
65' Wissel Celtic Wissel L. Abada voor S. Haksabanovic Celtic
65' Wissel Celtic Wissel K. Furuhashi voor G. Giakoumakis Celtic
71' Wissel Dundee United Wissel G. Middleton voor S. Fletcher Dundee United
75' Wissel Celtic Wissel J. Forrest voor Jota Celtic
76' Wissel Dundee United Wissel T. Watt voor I. Harkes Dundee United
76' Wissel Dundee United Wissel A. Meekison voor J. McGrath Dundee United
87' Doelpunt Dundee United Doelpunt D. Levitt met assist van A. Behich Dundee United 2-2
88' Wissel Celtic Wissel D. Maeda voor D. Turnbull Celtic
88' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor K. Freeman Dundee United
90' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van A. Ralston Celtic 3-2
91' Gele kaart Celtic Gele kaart voor M. Jenz Celtic
92' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Abada met assist van M. ORiley Celtic 4-2
92' Gele kaart Celtic Gele kaart voor L. Abada Celtic
95' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor D. Levitt Dundee United
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Dundee United
Opstellingen Celtic - Dundee United
De opstellingen van Celtic en Dundee United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Dundee United zal beginnen in een 3-5-1-1 opstelling.