Nabeschouwing Hibernian - Aberdeen (3-1) || Schotse Premiership 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Hibernian het zaterdag 17 september 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Aberdeen. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Aberdeen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Aberdeen (3-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Hibernian en Aberdeen is onder leiding van scheidsrechter David Dickinson geëindigd in een 3-1 overwinning voor Hibernian. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Aberdeen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Duk. In de 44e minuut kreeg L. Scales van Aberdeen voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Aberdeen de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Door een benutte penalty kwam Hibernian vervolgens op 1-1. Het was M. Boyle die vanaf 11 meter wist te scoren in de 46e minuut.

In de 62e minuut was het Hibernian dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van J. Campbell. Na 73 minuten werd de voorsprong voor Hibernian vergroot nadat J. Campbell de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Hibernian.

LIVE Hibernian - Aberdeen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Aberdeen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Duk met assist van H. Coulson Aberdeen 0-1
27' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor A. Stewart Aberdeen
40' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor N. Kenneh Hibernian
43' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor L. Scales Aberdeen
44' Tweede gele kaart Aberdeen Tweede gele kaart voor L. Scales Aberdeen
46' Penalty Hibernian Penalty M. Boyle Hibernian 1-1
47' Wissel Aberdeen Wissel D. Polvara voor Duk Aberdeen
48' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor B. Miovski Aberdeen
55' Wissel Aberdeen Wissel J. MacKenzie voor H. Coulson Aberdeen
60' Wissel Hibernian Wissel J. Doyle-Hayes voor N. Kenneh Hibernian
62' Doelpunt Hibernian Doelpunt J. Campbell met assist van C. Cadden Hibernian 2-1
72' Wissel Hibernian Wissel J. Tavares voor T. Youan Hibernian
73' Doelpunt Hibernian Doelpunt J. Campbell met assist van M. Kukharevych Hibernian 3-1
78' Wissel Aberdeen Wissel M. Watkins voor J. Richardson Aberdeen
78' Wissel Aberdeen Wissel S. Morris voor V. Besuijen Aberdeen
79' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor J. Doyle-Hayes Hibernian
85' Wissel Hibernian Wissel E. Henderson voor J. Campbell Hibernian
86' Wissel Hibernian Wissel M. Bojang voor M. Kukharevych Hibernian
89' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor J. Hayes Aberdeen
91' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor R. McCrorie Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Aberdeen
Opstellingen Hibernian - Aberdeen
De opstellingen van Hibernian en Aberdeen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Aberdeen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.