Nabeschouwing Celtic - Aberdeen (6-0) || Schotse Premiership 2023/2024

Zondag 12 november 2023 - 15:30 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Celtic het zondag 12 november 2023 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Aberdeen. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Aberdeen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Aberdeen (6-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Aberdeen is onder leiding van scheidsrechter William Collum geëindigd in een 6-0 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Yang Hyun-Jun, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Kyogo Furuhashi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Celtic vervolgens op 3-0. Het was Luis Palma die vanaf 11 meter wist te scoren in de 77e minuut.

Ook na de derde treffer nam Celtic geen gas terug, waardoor in de 92e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van David Turnbull. De 5-0 voor Celtic volgde even later in de 96e minuut nadat Hyeon-gyu Oh namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 99e minuut en kwam op naam te staan van Celtic speler Hyeon-gyu Oh, die daarmee tekende voor de 6-0.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter William Collum bij een 6-0 eindstand in het voordeel van Celtic, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Celtic - Aberdeen 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Aberdeen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Celtic Doelpunt Yang Hyun-Jun met assist van Luis Palma Celtic 1-0
15' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Jonny Hayes Aberdeen
16' Doelpunt Celtic Doelpunt Kyogo Furuhashi met assist van Matt ORiley Celtic 2-0
51' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Slobodan Rubezic Aberdeen
52' Wissel Celtic Wissel Hyeon-gyu Oh voor Kyogo Furuhashi Celtic
53' Wissel Celtic Wissel David Turnbull voor Odin Thiago Holm Celtic
75' Hyun-gyu Oh Celtic
76' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Kelle Roos Aberdeen
77' Penalty Celtic Penalty Luis Palma Celtic 3-0
78' Wissel Celtic Wissel Alexandro Bernabei voor Greg Taylor Celtic
78' Wissel Aberdeen Wissel Ryan Duncan voor Dante Polvara Aberdeen
78' Wissel Celtic Wissel James Forrest voor Yang Hyun-Jun Celtic
81' Wissel Aberdeen Wissel Connor Barron voor Graeme Shinnie Aberdeen
81' Wissel Aberdeen Wissel Duk voor Jonny Hayes Aberdeen
81' Wissel Celtic Wissel Tomoki Iwata voor Callum McGregor Celtic
92' Doelpunt Celtic Doelpunt David Turnbull met assist van Luis Palma Celtic 4-0
96' Doelpunt Celtic Doelpunt Hyeon-gyu Oh met assist van Luis Palma Celtic 5-0
99' Doelpunt Celtic Doelpunt Hyeon-gyu Oh met assist van Matt ORiley Celtic 6-0
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Aberdeen
Opstellingen Celtic - Aberdeen
De opstellingen van Celtic en Aberdeen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Aberdeen zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Barry Robson
Voorbeschouwing Celtic - Aberdeen

Celtic en Aberdeen treffen elkaar in de 13e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celtic en Aberdeen in de Schotse Premiership vond plaats op 13 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celtic. Op basis van de afgelopen 66 duels tussen beide ploegen is Celtic favoriet. De thuisploeg wist 55 keer te winnen, terwijl Aberdeen slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Celtic 55
Winst Aberdeen 5
Gelijkspel 6
Totaal 66

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celtic op een 1e positie staat, terwijl we Aberdeen terugvinden op de 8e plaats.