Nabeschouwing Celtic - Dundee (7-1) || Schotse Premiership 2023/2024

Woensdag 28 februari 2024 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Celtic het woensdag 28 februari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Dundee. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Dundee live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Dundee (7-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Dundee is onder leiding van scheidsrechter Matthew McDermid geëindigd in een 7-1 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 6-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Cameron Carter-Vickers, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Adam Idah op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 22e minuut volgde een derde treffer van Celtic, waarmee Matt ORiley zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Celtic geen gas terug, waardoor in de 30e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Daizen Maeda . De 5-0 voor Celtic volgde even later in de 36e minuut nadat Greg Taylor namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 52e minuut was het Callum McGregor  van Celtic wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Het volgende doelpunt van Celtic viel in de 63e minuut en betekende de 7-0. Het doelpunt kwam op naam van Daniel Kelly. Na 75 minuten moest Luis Palma het veld verlaten nadat er door de scheidsrechter een tweede gele kaart werd getrokken. Het betekende dat Dundee de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel in de 84e minuut en was voor Dundee. Het was Michael Mellon die daarmee de stand op 7-1 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Matthew McDermid en eindigde de wedstrijd dus met een 7-1 stand in het voordeel van Celtic.

LIVE Celtic - Dundee 7-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Dundee teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Owen Beck Dundee
7' Doelpunt Celtic Doelpunt Cameron Carter-Vickers met assist van Matt ORiley Celtic 1-0
18' Doelpunt Celtic Doelpunt Adam Idah met assist van Alistair Johnston Celtic 2-0
22' Doelpunt Celtic Doelpunt Matt ORiley met assist van Greg Taylor Celtic 3-0
30' Doelpunt Celtic Doelpunt Daizen Maeda  met assist van Matt ORiley Celtic 4-0
36' Doelpunt Celtic Doelpunt Greg Taylor Celtic 5-0
38' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Adam Idah Celtic
42' VAR: Afgekeurd doelpunt Curtis Main Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Curtis Main Dundee
52' Doelpunt Celtic Doelpunt Callum McGregor  met assist van Greg Taylor Celtic 6-0
50' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Finlay Robertson Dundee
46' Wissel Dundee Wissel Aaron Donnelly voor Joe Shaughnessy Dundee
46' Wissel Dundee Wissel Mohammad Sylla voor Malachi Boateng Dundee
46' Wissel Dundee Wissel Josh Mulligan voor Jordan McGhee Dundee
46' Wissel Celtic Wissel Daniel Kelly voor Callum McGregor  Celtic
48' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Daizen Maeda  Celtic
59' Wissel Celtic Wissel Stephen Welsh voor Cameron Carter-Vickers Celtic
60' Wissel Celtic Wissel Kyogo Furuhashi voor Adam Idah Celtic
60' Wissel Celtic Wissel Anthony Ralston voor Greg Taylor Celtic
63' Doelpunt Celtic Doelpunt Daniel Kelly met assist van Hyun-jun Yang Celtic 7-0
64' Wissel Dundee Wissel Lyall Cameron voor Amadou Bakayoko Dundee
64' Wissel Dundee Wissel Michael Mellon voor Curtis Main Dundee
75' Tweede gele kaart Dundee Tweede gele kaart voor Luis Palma Hyun-jun Yang Dundee
76' Wissel Celtic Wissel Finlay Robertson voor Celtic
84' Doelpunt Dundee Doelpunt Michael Mellon met assist van Aaron Donnelly Dundee 7-1
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Dundee
Opstellingen Celtic - Dundee
De opstellingen van Celtic en Dundee zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Dundee zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.