Nabeschouwing Celtic - Rangers (2-1) || Schotse Premiership 2023/2024

Zaterdag 30 december 2023 - 13:30 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Celtic het zaterdag 30 december 2023 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Rangers. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Rangers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Rangers (2-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Rangers is onder leiding van scheidsrechter Nick Walsh geëindigd in een 2-1 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Paulo Bernardo, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Kyogo Furuhashi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut moest Rangers verder met een man minder nadat Leon Balogun een rode kaart had gekregen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat James Tavernier namens Rangers in de 88e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nick Walsh, waardoor Celtic dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Celtic - Rangers 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Rangers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Alistair Johnston Celtic
25' Doelpunt Celtic Doelpunt Paulo Bernardo Celtic 1-0
27' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Paulo Bernardo Celtic
35' Wissel Celtic Wissel Maik Nawrocki voor Stephen Welsh Celtic
38' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Philippe Clement Rangers
40' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Matt ORiley Celtic
47' Doelpunt Celtic Doelpunt Kyogo Furuhashi met assist van Matt ORiley Celtic 2-0
59' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Dujon Sterling Rangers
69' Wissel Rangers Wissel Scott Wright voor Abdallah Sima Rangers
69' Wissel Rangers Wissel Kieran Dowell voor Todd Cantwell Rangers
71' Rode kaart Rangers Rode kaart voor Leon Balogun Rangers
71' Wissel Celtic Wissel David Turnbull voor Paulo Bernardo Celtic
77' Wissel Rangers Wissel John Souttar voor John Lundstram Rangers
80' Gele kaart Celtic Gele kaart voor David Turnbull Celtic
83' Wissel Celtic Wissel Mikey Johnston voor Daizen Maeda  Celtic
83' Wissel Celtic Wissel Liel Abada  voor Luis Palma Celtic
83' Wissel Celtic Wissel Hyeon-gyu Oh voor Kyogo Furuhashi Celtic
85' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Callum McGregor  Celtic
87' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Maik Nawrocki Celtic
88' Doelpunt Rangers Doelpunt James Tavernier Rangers 2-1
99' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Hyeon-gyu Oh Celtic
99' Gele kaart Rangers Gele kaart voor John Souttar Rangers
99' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Connor Goldson Rangers
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Rangers
Opstellingen Celtic - Rangers
De opstellingen van Celtic en Rangers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Rangers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.