Nabeschouwing Dundee - Celtic (0-3) || Schotse Premiership 2023/2024

Dinsdag 26 december 2023 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Dundee het dinsdag 26 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Celtic (0-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Don Robertson geëindigd in een 0-3 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door Paulo Bernardo, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 83e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mikey Johnston op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Mikey Johnston van Celtic die de 0-3 wist te maken in de 91e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Don Robertson, waardoor Celtic dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Dundee - Celtic 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Liam Scales Celtic
52' Doelpunt Celtic Doelpunt Paulo Bernardo met assist van Luis Palma Celtic 0-1
55' Wissel Celtic Wissel Stephen Welsh voor Cameron Carter-Vickers Celtic
66' Wissel Celtic Wissel Hyun-jun Yang voor Daizen Maeda  Celtic
66' Wissel Celtic Wissel Hyeon-gyu Oh voor Kyogo Furuhashi Celtic
69' Wissel Dundee Wissel Zach Robinson voor Amadou Bakayoko Dundee
69' Wissel Dundee Wissel Scott Tiffoney voor Zak Rudden Dundee
73' Wissel Dundee Wissel Finlay Robertson voor Lyall Cameron Dundee
79' Wissel Celtic Wissel Mikey Johnston voor Luis Palma Celtic
83' Doelpunt Celtic Doelpunt Mikey Johnston met assist van Liam Scales Celtic 0-2
84' Wissel Dundee Wissel Ryan Howley voor Zach Robinson Dundee
85' Wissel Dundee Wissel Mohammad Sylla voor Malachi Boateng Dundee
86' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Owen Beck Dundee
91' Doelpunt Celtic Doelpunt Mikey Johnston Celtic 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Celtic
Opstellingen Dundee - Celtic
De opstellingen van Dundee en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.