Nabeschouwing Dundee - Hearts (2-3) || Schotse Premiership 2023/2024

Zaterdag 3 februari 2024 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Dundee het zaterdag 3 februari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hearts. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Hearts live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Hearts (2-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en Hearts is onder leiding van scheidsrechter Graham Grainger geëindigd in een 2-3 overwinning voor Hearts. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Jordan McGhee, waarmee Dundee met 1-0 de leiding nam. Hearts kwam in de 55e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Alan Forrest, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette Lyall Cameron zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Dundee de leiding in de wedstrijd nam.

Lawrence Shankland zette Hearts even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Graham Grainger toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Hearts dat in de 87e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Lawrence Shankland de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Graham Grainger bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Hearts.

LIVE Dundee - Hearts 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Hearts teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Dundee Doelpunt Jordan McGhee met assist van Luke McCowan Dundee 1-0
33' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Amadou Bakayoko Dundee
34' Gele kaart Hearts Gele kaart voor Steven Naismith Hearts
43' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Malachi Boateng Dundee
55' Doelpunt Hearts Doelpunt Alan Forrest met assist van Lawrence Shankland Hearts 1-1
59' Doelpunt Dundee Doelpunt Lyall Cameron met assist van Luke McCowan Dundee 2-1
60' Wissel Hearts Wissel Scott Fraser voor Jorge Grant Hearts
60' Wissel Hearts Wissel Kenneth Vargas voor Yutaro Oda Hearts
66' Wissel Dundee Wissel Zach Robinson voor Michael Mellon Dundee
72' Wissel Hearts Wissel Macaulay Tait voor Beni Baningime Hearts
79' Penalty Hearts Penalty Lawrence Shankland Hearts 2-2
80' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Luke McCowan Dundee
84' Gele kaart Hearts Gele kaart voor Alex Cochrane  Hearts
87' Doelpunt Hearts Doelpunt Lawrence Shankland met assist van Kenneth Vargas Hearts 2-3
89' Wissel Hearts Wissel Craig Halkett  voor Alan Forrest Hearts
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Hearts
Opstellingen Dundee - Hearts
De opstellingen van Dundee en Hearts zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Hearts zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.