Nabeschouwing Dundee - Rangers (0-5) || Schotse Premiership 2023/2024

Woensdag 1 november 2023 - 21:30 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Dundee het woensdag 1 november 2023 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Rangers. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Rangers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Rangers (0-5)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en Rangers is onder leiding van scheidsrechter Kevin Clancy geëindigd in een 0-5 overwinning voor Rangers. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 76e minuut dacht Rangers op voorsprong te komen via een doelpunt van Zak Rudden. Helaas voor Rangers werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. Vlak voor tijd werd de stand 0-5 doordat James Tavernier van Rangers een penalty wist te benutten in de 91e minuut.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-5 eindigde in een overwinning voor Rangers.

LIVE Dundee - Rangers 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Rangers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Ryan Jack Dundee 0-1
19' Wissel Dundee Wissel Mohammad Sylla voor Dundee
20' Wissel Dundee Wissel Leon Balogun voor Dundee
23' Wissel Rangers Wissel Joe Shaughnessy voor Rangers
46' Wissel Dundee Wissel Cammy Kerr voor Scott Tiffoney Dundee
46' Wissel Rangers Wissel Zak Rudden voor Ricki Lamie Rangers
51' Wissel Rangers Wissel Danilo voor Abdallah Sima Rangers 0-2
61' Wissel Dundee Wissel Todd Cantwell voor Abdallah Sima Dundee
72' Wissel Dundee Wissel Ryan Howley voor Malachi Boateng Dundee
74' Wissel Rangers Wissel Sam Lammers voor Danilo Rangers 0-3
76' Wissel Rangers Wissel José Cifuentes voor Ryan Jack Rangers
76' Penalty Rangers Penalty Zak Rudden Rangers
77' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Cyriel Dessers Danilo Dundee
79' Wissel Dundee Wissel Diego Pineda voor Amadou Bakayoko Dundee
83' Doelpunt Rangers Doelpunt Cyriel Dessers met assist van Sam Lammers Rangers 0-4
85' Wissel Dundee Wissel Lyall Cameron voor Luke McCowan Dundee
85' Wissel Rangers Wissel Kieran Dowell voor Sam Lammers Rangers
85' Wissel Rangers Wissel Ross McCausland voor Scott Wright Rangers
90' James Tavernier Rangers
91' Penalty Rangers Penalty James Tavernier Rangers 0-5
90' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Lyall Cameron Dundee
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Rangers
Opstellingen Dundee - Rangers
De opstellingen van Dundee en Rangers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Rangers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Tony Docherty
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Dundee - Rangers

Dundee en Rangers treffen elkaar in de 11e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Clancy en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dundee en Rangers in de Schotse Premiership vond plaats op 20 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rangers. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Rangers favoriet. 9 keer wist de ploeg van Dundee te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Dundee. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Dundee 2
Winst Rangers 9
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dundee op een 5e positie staat, terwijl we Rangers terugvinden op de 2e plaats.