Nabeschouwing Dundee - St. Johnstone (2-1) || Schotse Premiership 2023/2024

Zondag 11 februari 2024 - 15:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Dundee het zondag 11 februari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen St. Johnstone. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - St. Johnstone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - St. Johnstone (2-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en St. Johnstone is onder leiding van scheidsrechter David Munro geëindigd in een 2-1 overwinning voor Dundee. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Matt Smith, waarmee St. Johnstone met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Luke McCowan in de 75e minuut zorgde er even later voor dat Dundee weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 89e minuut zette Jordan McGhee zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Dundee de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter David Munro, waardoor Dundee dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Dundee - St. Johnstone 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - St. Johnstone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt St. Johnstone Doelpunt Matt Smith met assist van Graham Carey St. Johnstone 0-1
17' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Jordan McGhee Dundee
46' Wissel Dundee Wissel Dara Costelloe voor Zach Robinson Dundee
48' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Dara Costelloe Dundee
58' Wissel St. Johnstone Wissel Maksym Kucheryavyi voor Benjamin Kimpioka St. Johnstone
58' Wissel St. Johnstone Wissel C. Smith voor Oludare Olufunwa St. Johnstone
67' Wissel Dundee Wissel Michael Mellon voor Scott Tiffoney Dundee
69' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Amadou Bakayoko Dundee
69' Wissel St. Johnstone Wissel Sven Sprangler voor Kerr Smith St. Johnstone
74' Liam Gordon  Dundee
74' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor Amadou Bakayoko St. Johnstone
75' Penalty Dundee Penalty Luke McCowan Dundee 1-1
75' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor Dimitar Mitov St. Johnstone
79' Wissel St. Johnstone Wissel Ryan McGowan voor David Keltjens St. Johnstone
83' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Michael Mellon Dundee
88' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor Maksym Kucheryavyi St. Johnstone
89' Doelpunt Dundee Doelpunt Jordan McGhee met assist van Owen Beck Dundee 2-1
89' Wissel Dundee Wissel Ricki Lamie voor Aaron Donnelly Dundee
104' Wissel Dundee Wissel Lee Ashcroft voor Michael Mellon Dundee
104' Wissel St. Johnstone Wissel Diallang Jaiyesimi voor Matt Smith St. Johnstone
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - St. Johnstone
Opstellingen Dundee - St. Johnstone
De opstellingen van Dundee en St. Johnstone zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en St. Johnstone zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.