Nabeschouwing Hearts - Celtic (2-0) || Schotse Premiership 2023/2024

Zondag 3 maart 2024 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Hearts het zondag 3 maart 2024 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Tynecastle Park in Edinburgh.

Via de Hearts - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hearts - Celtic (2-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Hearts en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Don Robertson geëindigd in een 2-0 overwinning voor Hearts. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 13e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Adam Idah van Celtic via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 16e minuut moest Hyun-jun Yang van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Don Robertson een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Celtic verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Hearts vervolgens op 1-0. Het was Jorge Grant die vanaf 11 meter wist te scoren in de 43e minuut.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte Lawrence Shankland de voorsprong door in de 56e minuut de 2-0 te scoren voor Hearts.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Hearts.

LIVE Hearts - Celtic 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hearts - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Penalty gemist Celtic Penalty gemist Adam Idah Adam Idah Celtic
15' Hyun-jun Yang Celtic
16' Rode kaart Celtic Rode kaart voor Hyun-jun Yang Celtic
43' Penalty Hearts Penalty Jorge Grant Hearts 1-0
50' VAR: Afgekeurd doelpunt Lawrence Shankland Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Lawrence Shankland Hearts
45' Lawrence Shankland Hearts
46' Wissel Celtic Wissel Kyogo Furuhashi voor Paulo Bernardo Celtic
56' Doelpunt Hearts Doelpunt Lawrence Shankland met assist van Calem Nieuwenhof Hearts 2-0
71' Wissel Hearts Wissel Macaulay Tait voor Jorge Grant Hearts
78' Wissel Hearts Wissel Daniel Kelly voor Tomoki Iwata Hearts
79' Wissel Celtic Wissel Cammy Devlin voor Calem Nieuwenhof Celtic
79' Wissel Hearts Wissel Kyosuke Tagawa voor Alan Forrest Hearts
81' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Alistair Johnston Celtic
86' Gele kaart Hearts Gele kaart voor Alex Cochrane  Hearts
88' Wissel Hearts Wissel Aidan Denholm voor Beni Baningime Hearts
89' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Daniel Kelly Celtic
94' Gele kaart Hearts Gele kaart voor Macaulay Tait Hearts
Video hoogtepunten en samenvatting Hearts - Celtic
Opstellingen Hearts - Celtic
De opstellingen van Hearts en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hearts gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.