Nabeschouwing Hibernian - Aberdeen (2-0) || Schotse Premiership 2023/2024

Zondag 3 december 2023 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Hibernian het zondag 3 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Aberdeen. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Aberdeen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Aberdeen (2-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Hibernian en Aberdeen is onder leiding van scheidsrechter William Collum geëindigd in een 2-0 overwinning voor Hibernian. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Dylan Vente, waarmee Hibernian met 1-0 de leiding nam. Hibernian vergrootte in de 70e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Will Fish op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 77e minuut was de ideale kans voor Aberdeen om te scoren. Bojan Miovski was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Hibernian.

LIVE Hibernian - Aberdeen 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Aberdeen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Hibernian Doelpunt Dylan Vente met assist van Martin Boyle Hibernian 1-0
41' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor Will Fish Hibernian
56' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor Martin Boyle Hibernian
57' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor Joe Newell Hibernian
66' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Richard Jensen Aberdeen
67' Wissel Aberdeen Wissel Duk voor Ester Sokler Aberdeen
70' Doelpunt Hibernian Doelpunt Will Fish met assist van Martin Boyle Hibernian 2-0
72' Wissel Aberdeen Wissel Jonny Hayes voor James McGarry Aberdeen
72' Wissel Aberdeen Wissel Jack Milne voor Nicky Devlin Aberdeen
72' Wissel Hibernian Wissel Élie Youan voor Dylan Vente Hibernian
77' Penalty gemist Aberdeen Penalty gemist Bojan Miovski Bojan Miovski Aberdeen
79' Wissel Aberdeen Wissel Connor Barron voor Graeme Shinnie Aberdeen
79' Wissel Hibernian Wissel Christian Doidge voor Josh Campbell Hibernian
79' Wissel Hibernian Wissel James Jeggo voor Dylan Levitt Hibernian
83' Wissel Hibernian Wissel Rudi Allan Molotnikov voor Jair Tavares Hibernian
93' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Slobodan Rubezic Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Aberdeen
Opstellingen Hibernian - Aberdeen
De opstellingen van Hibernian en Aberdeen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Aberdeen zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.