Nabeschouwing Hibernian - Hearts (0-1) || Schotse Premiership 2023/2024

Woensdag 27 december 2023 - 21:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Hibernian het woensdag 27 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Hearts. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Hearts live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Hearts (0-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Hibernian en Hearts is onder leiding van scheidsrechter John Beaton geëindigd in een 0-1 overwinning voor Hearts. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 6e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Lawrence Shankland van Hearts via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Hibernian kreeg via Martin Boyle in de 15e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter John Beaton de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. De eerste goal werd pas ver in de tweede helft in de 93e minuut gemaakt door Lawrence Shankland waardoor Hearts met 0-1 aan de leiding kwam.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter John Beaton, waardoor Hearts de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Hibernian - Hearts 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Hearts teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Alex Cochrane  Hearts
6' Penalty gemist Hearts Penalty gemist Lawrence Shankland Lawrence Shankland Hearts
14' Gele kaart Hearts Gele kaart voor Kye Rowles Hearts
15' Penalty gemist Hibernian Penalty gemist Martin Boyle Martin Boyle Hibernian
46' Wissel Hearts Wissel Barrie McKay voor Aidan Denholm Hearts
53' Wissel Hibernian Wissel Élie Youan voor Josh Campbell Hibernian
59' Gele kaart Hearts Gele kaart voor Calem Nieuwenhof Hearts
60' Wissel Hearts Wissel Kenneth Vargas voor Alan Forrest Hearts
62' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor Dylan Levitt Hibernian
73' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor Martin Boyle Hibernian
83' Wissel Hibernian Wissel James Jeggo voor Dylan Levitt Hibernian
88' Gele kaart Hearts Gele kaart voor Nathaniel Atkinson  Hearts
88' Wissel Hibernian Wissel Christian Doidge voor Dylan Vente Hibernian
93' Doelpunt Hearts Doelpunt Lawrence Shankland Hearts 0-1
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Hearts
Opstellingen Hibernian - Hearts
De opstellingen van Hibernian en Hearts zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hearts zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.