Nabeschouwing Hibernian - Rangers (0-3) || Schotse Premiership 2023/2024

Woensdag 24 januari 2024 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Hibernian het woensdag 24 januari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Rangers. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Rangers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Rangers (0-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Hibernian en Rangers is onder leiding van scheidsrechter Steven McLean geëindigd in een 0-3 overwinning voor Rangers. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Rıdvan Yılmaz, waarmee Rangers met 0-1 de leiding nam. Rangers vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Todd Cantwell op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut volgde een derde treffer van Rangers, waarmee Cyriel Dessers zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Steven McLean, waardoor Rangers dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Hibernian - Rangers 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Rangers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor Élie Youan Hibernian
30' Doelpunt Rangers Doelpunt Rıdvan Yılmaz met assist van John Lundstram Rangers 0-1
47' Doelpunt Rangers Doelpunt Todd Cantwell met assist van Ross McCausland Rangers 0-2
46' Wissel Rangers Wissel Dujon Sterling voor Nicolas Raskin Rangers
46' Wissel Rangers Wissel Tom Lawrence  voor Todd Cantwell Rangers
58' Wissel Hibernian Wissel Emiliano Marcondes voor Myziane Maolida Hibernian
58' Wissel Hibernian Wissel James Jeggo voor Joe Newell Hibernian
69' Wissel Hibernian Wissel Scott Wright voor Ross McCausland Hibernian
70' Wissel Rangers Wissel Christian Doidge voor Dylan Vente Rangers
70' Wissel Hibernian Wissel Luke Amos voor Dylan Levitt Hibernian
73' Wissel Rangers Wissel Cyriel Dessers voor Fábio Silva Rangers
74' Doelpunt Rangers Doelpunt Cyriel Dessers met assist van Rabbi Matondo Rangers 0-3
78' Wissel Rangers Wissel Ryan Jack voor Rabbi Matondo Rangers
78' Wissel Hibernian Wissel Rory Whittaker voor Kanayochukwu Megwa Hibernian
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Rangers
Opstellingen Hibernian - Rangers
De opstellingen van Hibernian en Rangers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Rangers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.