Nabeschouwing Kilmarnock - Hibernian (2-2) || Schotse Premiership 2023/2024

Zaterdag 27 januari 2024 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Kilmarnock het zaterdag 27 januari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Rugby Park in Kilmarnock.

Via de Kilmarnock - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kilmarnock - Hibernian (2-2)

De Schotse Premiership 2023/2024 wedstrijd tussen Kilmarnock en Hibernian geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Dylan Vente zette Kilmarnock op een 1-0 voorsprong in de 25e minuut van de wedstrijd. Kilmarnock vergrootte in de 54e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Matty Kennedy op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut wist Hibernian de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Joe Newell.

In de 73e minuut werd Corrie Ndaba van Kilmarnock met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Kilmarnock het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat Myziane Maolida van Hibernian de 2-2 maakte in de 81e minuut.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Kilmarnock - Hibernian 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kilmarnock - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor Joe Wright Kilmarnock
25' Eigen doelpunt Kilmarnock Eigen doelpunt Dylan Vente Kilmarnock 1-0
54' Doelpunt Kilmarnock Doelpunt Matty Kennedy met assist van Danny Armstrong Kilmarnock 2-0
57' Wissel Hibernian Wissel Christian Doidge voor Élie Youan Hibernian
57' Wissel Hibernian Wissel Myziane Maolida voor Dylan Vente Hibernian
57' Wissel Hibernian Wissel Rory Whittaker voor Kanayochukwu Megwa Hibernian
66' Doelpunt Hibernian Doelpunt Joe Newell Hibernian 2-1
72' Corrie Ndaba Kilmarnock
73' Rode kaart Kilmarnock Rode kaart voor Corrie Ndaba Kilmarnock
74' Wissel Kilmarnock Wissel Robbie Deas voor Danny Armstrong Kilmarnock
74' Wissel Hibernian Wissel Harry McKirdy  voor Jair Tavares Hibernian
81' Doelpunt Hibernian Doelpunt Myziane Maolida met assist van Dylan Levitt Hibernian 2-2
82' Wissel Hibernian Wissel Luke Amos voor Dylan Levitt Hibernian
86' Wissel Kilmarnock Wissel Liam Donnelly voor Rory McKenzie Kilmarnock
90' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor Matty Kennedy Kilmarnock
91' Wissel Kilmarnock Wissel Fraser Murray voor Matty Kennedy Kilmarnock
93' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor Emiliano Marcondes Hibernian
91' Wissel Kilmarnock Wissel Liam Polworth voor Kyle Vassell Kilmarnock
Video hoogtepunten en samenvatting Kilmarnock - Hibernian
Opstellingen Kilmarnock - Hibernian
De opstellingen van Kilmarnock en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kilmarnock gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Hibernian zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.