Nabeschouwing Livingston - Hibernian (0-1) || Schotse Premiership 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Livingston het zaterdag 9 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Tony Macaroni Arena in Livingston.

Via de Livingston - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Livingston - Hibernian (0-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Livingston en Hibernian is onder leiding van scheidsrechter Grant Irvine geëindigd in een 0-1 overwinning voor Hibernian. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Martin Boyle, waarmee Hibernian met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Hibernian.

LIVE Livingston - Hibernian 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Livingston - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Hibernian Doelpunt Martin Boyle Hibernian 0-1
36' Gele kaart Livingston Gele kaart voor Jamie Brandon Livingston
48' Gele kaart Livingston Gele kaart voor Michael Devlin Livingston
51' VAR: Afgekeurd doelpunt Dylan Vente Afgekeurd doelpunt Dylan Vente Hibernian
52' Gele kaart Livingston Gele kaart voor Ayo Obileye Livingston
57' Wissel Livingston Wissel Bruce Anderson voor Jamie Brandon Livingston
63' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor Dylan Levitt Hibernian
70' Wissel Hibernian Wissel James Jeggo voor Dylan Levitt Hibernian
73' Wissel Livingston Wissel Stephen Kelly voor Andrew Shinnie Livingston
73' Wissel Livingston Wissel Tom Parkes voor Ayo Obileye Livingston
78' Wissel Hibernian Wissel Josh Campbell voor Rory Whittaker Hibernian
80' Wissel Livingston Wissel Mo Sangare voor Kurtis Guthrie Livingston
87' Wissel Hibernian Wissel Christian Doidge voor Dylan Vente Hibernian
90' Mo Sangare Livingston
Video hoogtepunten en samenvatting Livingston - Hibernian
Opstellingen Livingston - Hibernian
De opstellingen van Livingston en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Livingston gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Hibernian zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Livingston - Hibernian

Livingston en Hibernian treffen elkaar in de 17e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Grant Irvine en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Livingston en Hibernian in de Schotse Premiership vond plaats op 26 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Livingston. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Hibernian favoriet. 9 keer wist de ploeg van Livingston te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Livingston. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Livingston 7
Winst Hibernian 9
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Livingston op een 12e positie staat, terwijl we Hibernian terugvinden op de 5e plaats.