Nabeschouwing Rangers - Celtic (3-3) || Schotse Premiership 2023/2024

Zondag 7 april 2024 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Rangers het zondag 7 april 2024 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Ibrox Stadium in Glasgow.

Via de Rangers - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rangers - Celtic (3-3)

De Schotse Premiership 2023/2024 wedstrijd tussen Rangers en Celtic geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Celtic kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Daizen Maeda. Een penalty zorgde er later in de 34e minuut voor dat Celtic via Matt ORiley op 0-2 kwam te staan. In de 55e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het James Tavernier van Rangers die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Abdallah Sima in de 86e minuut de 2-2 maakte namens Rangers. Celtic leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 87 minuten op voorsprong na een goal van A. Idah: 2-3. In de blessuretijd van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Rangers. Het was Rabbi Matondo  die in de 93e minuut het belangrijke doelpunt maakte, waarmee de stand weer gelijk werd: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter John Beaton bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Rangers - Celtic 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rangers - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Celtic Doelpunt Daizen Maeda Celtic 0-1
20' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Nicolas Kühn Celtic
32' VAR: Afgekeurd doelpunt Cyriel Dessers Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Cyriel Dessers Rangers
34' Penalty Celtic Penalty Matt ORiley Celtic 0-2
40' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Alistair Johnston Celtic
42' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Matt ORiley Celtic
46' Wissel Rangers Wissel Abdallah Sima voor Scott Wright Rangers
53' Fábio Silva Rangers
55' Penalty Rangers Penalty James Tavernier Rangers 1-2
58' Cyriel Dessers Rangers
65' Wissel Celtic Wissel Hyun-jun Yang voor Nicolas Kühn Celtic
65' Wissel Celtic Wissel Callum McGregor  voor Reo Hatate  Celtic
69' Wissel Rangers Wissel Rabbi Matondo  voor Fábio Silva Rangers
69' Wissel Rangers Wissel Todd Cantwell voor Tom Lawrence  Rangers
69' Wissel Celtic Wissel A. Idah voor Kyogo Furuhashi Celtic
71' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Daizen Maeda Celtic
78' Wissel Rangers Wissel K. Dowell voor Mohammed Diomande Rangers
82' Wissel Celtic Wissel Paulo Bernardo voor Matt ORiley Celtic
86' Doelpunt Rangers Doelpunt Abdallah Sima met assist van Cyriel Dessers Rangers 2-2
87' Doelpunt Celtic Doelpunt A. Idah met assist van Paulo Bernardo Celtic 2-3
93' Doelpunt Rangers Doelpunt Rabbi Matondo  met assist van John Lundstram Rangers 3-3
97' Wissel Rangers Wissel Leon Balogun voor Connor Goldson Rangers
Video hoogtepunten en samenvatting Rangers - Celtic
Opstellingen Rangers - Celtic
De opstellingen van Rangers en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rangers gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Philippe Clement
Coach Brendan Rodgers
Voorbeschouwing Rangers - Celtic

Rangers en Celtic treffen elkaar in de 32e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Beaton en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rangers en Celtic in de Schotse Premiership vond plaats op 30 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celtic. Op basis van de afgelopen 52 duels tussen beide teams is Celtic favoriet. 24 keer wist de ploeg van Rangers te winnen, tegenover 18 winstpartijen voor Rangers. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rangers 18
Winst Celtic 24
Gelijkspel 10
Totaal 52

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rangers op een 2e positie staat, terwijl we Celtic terugvinden op de 1e plaats.