Nabeschouwing Rangers - Hibernian (3-1) || Schotse Premiership 2023/2024

Zaterdag 30 maart 2024 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Rangers het zaterdag 30 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Ibrox Stadium in Glasgow.

Via de Rangers - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rangers - Hibernian (3-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Rangers en Hibernian is onder leiding van scheidsrechter David Dickinson geëindigd in een 3-1 overwinning voor Rangers. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 21e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg James Tavernier van Rangers via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 26 minuten was het James Tavernier die Rangers op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Myziane Maolida namens Hibernian in de 47e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 52e minuut was het Rangers dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Cyriel Dessers. Na 85 minuten werd de voorsprong voor Rangers vergroot nadat Rabbi Matondo  de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Rangers.

LIVE Rangers - Hibernian 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rangers - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor N. Triantis Hibernian
21' Penalty gemist Rangers Penalty gemist James Tavernier James Tavernier Rangers
21' VAR: Afgekeurd doelpunt Scott Wright Afgekeurd doelpunt Scott Wright Rangers
23' Scott Wright Rangers
26' Doelpunt Rangers Doelpunt James Tavernier Rangers 1-0
47' Doelpunt Hibernian Doelpunt Myziane Maolida met assist van Élie Youan Hibernian 1-1
52' Doelpunt Rangers Doelpunt Cyriel Dessers met assist van Todd Cantwell Rangers 2-1
58' Wissel Rangers Wissel Tom Lawrence  voor Todd Cantwell Rangers
58' Wissel Rangers Wissel Dujon Sterling voor Scott Wright Rangers
59' Wissel Hibernian Wissel Jair Tavares voor Adam Le Fondre Hibernian
59' Wissel Hibernian Wissel Nathan Moriah-Welsh voor N. Triantis Hibernian
64' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Borna Barišić Rangers
67' Wissel Rangers Wissel R. McCausland voor Borna Barišić Rangers
70' Wissel Hibernian Wissel Martin Boyle voor Élie Youan Hibernian
79' Wissel Rangers Wissel Rabbi Matondo  voor Fábio Silva Rangers
80' Wissel Rangers Wissel Abdallah Sima voor Cyriel Dessers Rangers
83' Wissel Hibernian Wissel Dylan Levitt voor Chris Cadden Hibernian
83' Wissel Hibernian Wissel Lewis Stevenson voor Jordan Obita Hibernian
85' Doelpunt Rangers Doelpunt Rabbi Matondo  met assist van Dujon Sterling Rangers 3-1
87' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Mohammed Diomande Rangers
89' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor Dylan Levitt Hibernian
89' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor Dujon Sterling Hibernian
94' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Rocky Bushiri Rangers
Video hoogtepunten en samenvatting Rangers - Hibernian
Opstellingen Rangers - Hibernian
De opstellingen van Rangers en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rangers gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hibernian zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Philippe Clement
Formatie 4-1-4-1
Coach Nick Montgomery
Voorbeschouwing Rangers - Hibernian

Rangers en Hibernian treffen elkaar in de 31e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Dickinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rangers en Hibernian in de Schotse Premiership vond plaats op 24 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rangers. Op basis van de afgelopen 46 duels tussen beide ploegen is Rangers favoriet. De thuisploeg wist 29 keer te winnen, terwijl Hibernian slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rangers 29
Winst Hibernian 7
Gelijkspel 10
Totaal 46

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rangers op een 2e positie staat, terwijl we Hibernian terugvinden op de 6e plaats.