Nabeschouwing Académica - Benfica (0-1) || Primeira Liga 2010/2011

Zondag 16 januari 2011 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2010/2011 neemt Académica het zondag 16 januari 2011 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio EFAPEL in Coimbra.

Via de Académica - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Académica - Benfica (0-1)

Het Primeira Liga duel tussen Académica en Benfica is geëindigd in een 0-1 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

In de 19e minuut dacht Benfica op voorsprong te komen via een doelpunt van J. Saviola. Helaas voor Benfica werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 36e minuut moest P. Sow van het veld vertrekken nadat de scheidsrechter een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Académica verder met een speler minder. In de 90e minuut kreeg Fábio Coentrão van Benfica voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Benfica de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-1 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Académica - Benfica
LIVE Académica - Benfica 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Académica - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Académica Gele kaart voor A. Bischoff Académica
18' Gele kaart Académica Gele kaart voor Hélder Cabral Académica
19' Doelpunt Benfica Doelpunt J. Saviola Benfica
30' Gele kaart Benfica Gele kaart voor David Luiz Benfica
35' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Fábio Coentrão Benfica
36' Rode kaart Académica Rode kaart voor P. Sow Académica
39' Wissel Académica Wissel Luiz Nunes voor Miguel Fidalgo Académica
66' Wissel Benfica Wissel P. Aimar voor Carlos Martins Benfica
78' Wissel Académica Wissel Laionel voor Diogo Valente Académica
81' Wissel Académica Wissel Júnior Paraíba voor M. Sougou Académica
81' Wissel Benfica Wissel F. Jara voor J. Saviola Benfica
87' Wissel Benfica Wissel M. Pereira voor Ruben Amorim Benfica
90' Tweede gele kaart Benfica Tweede gele kaart voor Fábio Coentrão Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Académica - Benfica
Opstellingen Académica - Benfica

Voorbeschouwing Académica - Benfica

Académica en Benfica treffen elkaar in de 16e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2010/2011.

De vorige ontmoeting tussen Académica en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 15 augustus 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Académica. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Benfica favoriet. 6 keer wist de ploeg van Académica te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Académica. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.