Nabeschouwing Aberdeen - Celtic (1-2) || Schotse Premiership 2019/2020

Zondag 16 februari 2020 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2019/2020 neemt Aberdeen het zondag 16 februari 2020 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Celtic (1-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Aberdeen en Celtic is geëindigd in een 1-2 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door C. McGregor, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Aberdeen kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Taylor, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 81e minuut zette K. Ajer zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Celtic de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Celtic dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Aberdeen - Celtic 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Celtic Doelpunt C. McGregor Celtic 0-1
25' Wissel Celtic Wissel J. Hayes voor G. Taylor Celtic
27' Doelpunt Aberdeen Doelpunt A. Taylor met assist van M. Kennedy Aberdeen 1-1
39' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor C. McLennan Aberdeen
45' Gele kaart Celtic Gele kaart voor L. Griffiths Celtic
46' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor A. Taylor Aberdeen
58' Wissel Celtic Wissel R. Christie voor L. Griffiths Celtic
67' Wissel Aberdeen Wissel C. Bryson voor M. Kennedy Aberdeen
79' Wissel Celtic Wissel T. Rogic voor O. Ntcham Celtic
81' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Ajer met assist van J. Forrest Celtic 1-2
84' Wissel Aberdeen Wissel S. Cosgrove voor F. Ojo Aberdeen
86' Gele kaart Celtic Gele kaart voor N. Bitton Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Celtic
Opstellingen Aberdeen - Celtic
De opstellingen van Aberdeen en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.