Nabeschouwing Aberdeen - St. Johnstone (3-0) || Schotse Premiership 2017/2018

Zaterdag 30 september 2017 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2017/2018 neemt Aberdeen het zaterdag 30 september 2017 om 16:00 uur in eigen huis op tegen St. Johnstone. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - St. Johnstone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - St. Johnstone (3-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Aberdeen en St. Johnstone is onder leiding van scheidsrechter John Beaton geëindigd in een 3-0 overwinning voor Aberdeen. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door A. Rooney, waarmee Aberdeen met 1-0 de leiding nam. Aberdeen vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Rooney op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Aberdeen vervolgens op 3-0. Het was A. Rooney die vanaf 11 meter wist te scoren in de 80e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter John Beaton, waardoor Aberdeen dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Aberdeen - St. Johnstone 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - St. Johnstone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Aberdeen Doelpunt A. Rooney met assist van G. Shinnie Aberdeen 1-0
18' Doelpunt Aberdeen Doelpunt A. Rooney met assist van A. OConnor Aberdeen 2-0
46' Wissel St. Johnstone Wissel D. Wotherspoon voor S. Tanser St. Johnstone
48' Wissel St. Johnstone Wissel C. Millar voor P. Paton St. Johnstone
58' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor G. Shinnie Aberdeen
62' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor C. Millar St. Johnstone
75' Wissel St. Johnstone Wissel D. Johnstone voor S. MacLean St. Johnstone
80' Penalty Aberdeen Penalty A. Rooney Aberdeen 3-0
82' Wissel Aberdeen Wissel S. Wright voor G. Stewart Aberdeen
84' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor A. OConnor Aberdeen
88' Wissel Aberdeen Wissel N. Maynard voor S. May Aberdeen
90' Wissel Aberdeen Wissel F. Ross voor R. Christie Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - St. Johnstone
Opstellingen Aberdeen - St. Johnstone

Voorbeschouwing Aberdeen - St. Johnstone

Aberdeen en St. Johnstone treffen elkaar in de 8e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Beaton en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aberdeen en St. Johnstone in de Schotse Premiership vond plaats op 29 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor St. Johnstone. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Aberdeen favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl St. Johnstone slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aberdeen 10
Winst St. Johnstone 9
Gelijkspel 9
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aberdeen op een 2e positie staat, terwijl we St. Johnstone terugvinden op de 4e plaats.