Nabeschouwing Hibernian - Partick Thistle (3-1) || Schotse Premiership 2017/2018

Zaterdag 5 augustus 2017 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2017/2018 neemt Hibernian het zaterdag 5 augustus 2017 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Partick Thistle. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Partick Thistle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Partick Thistle (3-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Hibernian en Partick Thistle is onder leiding van scheidsrechter Nick Walsh geëindigd in een 3-1 overwinning voor Hibernian. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door C. Erskine, waarmee Partick Thistle met 0-1 de leiding nam. Hibernian kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Boyle, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 33e minuut zette S. Whittaker zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Hibernian de leiding in de wedstrijd nam.

S. Murray zette Hibernian even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Nick Walsh toegekende penalty wist te benutten.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Hibernian.

LIVE Hibernian - Partick Thistle 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Partick Thistle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Partick Thistle Doelpunt C. Erskine met assist van S. Bannigan Partick Thistle 0-1
14' Doelpunt Hibernian Doelpunt M. Boyle met assist van J. McGinn Hibernian 1-1
30' Wissel Partick Thistle Wissel K. Nisbet voor K. Doolan Partick Thistle
33' Doelpunt Hibernian Doelpunt S. Whittaker met assist van D. Swanson Hibernian 2-1
34' Gele kaart Partick Thistle Gele kaart voor S. Bannigan Partick Thistle
46' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor E. Ambrose Hibernian
52' Penalty Hibernian Penalty S. Murray Hibernian 3-1
55' Gele kaart Partick Thistle Gele kaart voor C. Elliot Partick Thistle
70' Gele kaart Partick Thistle Gele kaart voor C. Erskine Partick Thistle
70' Wissel Partick Thistle Wissel M. Nitriansky voor S. Lawless Partick Thistle
70' Wissel Hibernian Wissel A. Stokes voor D. Swanson Hibernian
77' Wissel Hibernian Wissel V. Slivka voor M. Bartley Hibernian
84' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor J. McGinn Hibernian
85' Wissel Hibernian Wissel F. Murray voor S. Murray Hibernian
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Partick Thistle
Opstellingen Hibernian - Partick Thistle

Voorbeschouwing Hibernian - Partick Thistle

Hibernian en Partick Thistle treffen elkaar in de 1e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nick Walsh en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Schotse Premiership seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Hibernian en Partick Thistle in de Schotse Premiership vond plaats op 3 mei 2014 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Hibernian als Partick Thistle wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.