Nabeschouwing Fenerbahçe - Galatasaray (1-1) || Super Lig 2018/2019

Zondag 14 april 2019 - 18:00 uur

In de Super Lig 2018/2019 neemt Fenerbahçe het zondag 14 april 2019 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Galatasaray. De wedstrijd wordt gespeeld in Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi in İstanbul.

Via de Fenerbahçe - Galatasaray live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fenerbahçe - Galatasaray (1-1)

De Super Lig 2018/2019 wedstrijd tussen Fenerbahçe en Galatasaray geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor H. Kaldırım in de 45e minuut, waardoor Fenerbahçe met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 66 minuten was het H. Onyekuru die Galatasaray op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte E. Elmas namens Fenerbahçe in de 71e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Fenerbahçe - Galatasaray 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fenerbahçe - Galatasaray teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Y. Belhanda Galatasaray
21' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor M. Topal Fenerbahçe
35' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor V. Moses Fenerbahçe
45' Rode kaart Fenerbahçe Rode kaart voor H. Kaldırım Fenerbahçe
54' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor M. Valbuena Galatasaray
46' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor E. Akbaba Y. Belhanda Fenerbahçe
52' Wissel Galatasaray Wissel Mariano voor Galatasaray
58' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor T. Arslan Fenerbahçe
60' Wissel Fenerbahçe Wissel Jaílson voor T. Arslan Fenerbahçe
66' Doelpunt Galatasaray Doelpunt H. Onyekuru met assist van S. Feghouli Galatasaray 0-1
70' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor H. Onyekuru Galatasaray
71' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt E. Elmas met assist van N. Dirar Fenerbahçe 1-1
78' Wissel Galatasaray Wissel S. Gümüş voor Badou NDiaye Galatasaray
81' Wissel Fenerbahçe Wissel İ. Köybaşı voor M. Valbuena Fenerbahçe
84' Wissel Galatasaray Wissel K. Mitroglou voor S. Feghouli Galatasaray
92' Wissel Fenerbahçe Wissel A. Potuk voor V. Moses Fenerbahçe
95' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Soldado Fenerbahçe
100' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor S. Gümüş Galatasaray
Video hoogtepunten en samenvatting Fenerbahçe - Galatasaray
Opstellingen Fenerbahçe - Galatasaray
De opstellingen van Fenerbahçe en Galatasaray zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fenerbahçe gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Galatasaray zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Ersun Yanal
Coach Fatih Terim
Voorbeschouwing Fenerbahçe - Galatasaray

Fenerbahçe en Galatasaray treffen elkaar in de 28e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ali Palabıyık en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fenerbahçe en Galatasaray in de Super Lig vond plaats op 2 november 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Fenerbahçe favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Galatasaray slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fenerbahçe 15
Winst Galatasaray 5
Gelijkspel 9
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fenerbahçe op een 13e positie staat, terwijl we Galatasaray terugvinden op de 2e plaats.