Nabeschouwing LASK Linz - Rapid Wien (2-1) || Tipico Bundesliga 2018/2019

Zondag 19 augustus 2018 - 17:00 uur



In de Tipico Bundesliga 2018/2019 neemt LASK Linz het zondag 19 augustus 2018 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Rapid Wien. De wedstrijd wordt gespeeld in TGW Arena in Pasching.

Via de LASK Linz - Rapid Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing LASK Linz - Rapid Wien (2-1)

Het Tipico Bundesliga duel tussen LASK Linz en Rapid Wien is onder leiding van scheidsrechter Markus Hameter geëindigd in een 2-1 overwinning voor LASK Linz. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 65e minuut door C. Ramsebner, waarmee LASK Linz met 1-0 de leiding nam. Rapid Vienna kreeg via C. Knasmüllner in de 84e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Markus Hameter de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Veton Berisha namens Rapid Vienna in de 85e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat P. Wiesinger namens LASK Linz in de 89e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Markus Hameter, waardoor LASK Linz dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken LASK Linz - Rapid Wien
Goals
2
1
Balbezit
44%
56%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
19
8
Schoten op doel
7
4
Aanvallen
102
120
Gevaarlijke aanvallen
42
37
Passes
308
497
Overtredingen
12
16
Buitenspel
1
3
Corners
6
4
Wissels
3
3
LIVE LASK Linz - Rapid Wien 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd LASK Linz - Rapid Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
39' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor M. Martic Rapid Vienna
46' Wissel Rapid Vienna Wissel M. Potzmann voor M. Thurnwald Rapid Vienna
57' Wissel Rapid Vienna Wissel T. Murg voor A. Kostic Rapid Vienna
65' Doelpunt LASK Linz Doelpunt C. Ramsebner met assist van T. Goiginger LASK Linz 1-0
69' Wissel Rapid Vienna Wissel D. Alar voor M. Martic Rapid Vienna
75' Wissel LASK Linz Wissel D. Frieser voor João Victor LASK Linz
84' Penalty gemist Rapid Vienna Penalty gemist C. Knasmüllner Rapid Vienna
85' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt Veton Berisha met assist van C. Knasmüllner Rapid Vienna 1-1
89' Doelpunt LASK Linz Doelpunt P. Wiesinger met assist van G. Trauner LASK Linz 2-1
89' Gele kaart LASK Linz Gele kaart voor P. Wiesinger LASK Linz
91' Wissel LASK Linz Wissel D. Erdogan voor S. Tetteh LASK Linz
93' Wissel LASK Linz Wissel E. Pogatetz voor M. Ullmann LASK Linz
Video hoogtepunten en samenvatting LASK Linz - Rapid Wien
Opstellingen LASK Linz - Rapid Wien
De opstellingen van LASK Linz en Rapid Wien zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat LASK Linz gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Rapid Wien zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Oliver Glasner
Wissels LASK Linz
# Speler Pos.
36 Thomas Gebauer K
5 Markus Wostry V
4 Emanuel Pogatetz V
21 Dogan Erdogan M
7 Florian Jamnig M
28 Dominik Frieser M
14 Yusuf Otubanjo A
Formatie 4-2-3-1
Coach Goran Djuricin
Wissels Rapid Wien
# Speler Pos.
21 Tobias Knoflach K
3 Mert Müldür V
24 Stephen Auer V
19 Marvin Potzmann M
10 Thomas Murg M
43 Jeremy Bruno Guillemenot A
29 Deni Alar A
Voorbeschouwing LASK Linz - Rapid Wien

LASK Linz en Rapid Wien treffen elkaar in de 4e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Markus Hameter en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen LASK Linz en Rapid Wien in de Tipico Bundesliga vond plaats op 5 mei 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rapid Wien. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is Rapid Wien favoriet. 11 keer wist de ploeg van LASK Linz te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor LASK Linz. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst LASK Linz 3
Winst Rapid Wien 11
Gelijkspel 5
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel LASK Linz op een 6e positie staat, terwijl we Rapid Wien terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
LASK Linz - Rapid Wien Opstelling LASK Linz Opstelling Rapid Wien Live LASK Linz - Rapid Wien Live LASK Linz - Rapid Wien kijken LASK Linz - Rapid Wien kijken Live LASK Linz - Rapid Wien stream LASK Linz - Rapid Wien Fox Sports Nabeschouwing LASK Linz - Rapid Wien Uitslag LASK Linz - Rapid Wien Statistieken LASK Linz - Rapid Wien Tipico Bundesliga 2018/2019 LASK Linz - Rapid Wien wedden LASK Linz - Rapid Wien gokken LASK Linz - Rapid Wien Unibet