Nabeschouwing Bayern München - Augsburg (5-2) || Bundesliga 2020/2021

Zaterdag 22 mei 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2020/2021 neemt Bayern München het zaterdag 22 mei 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Augsburg (5-2)

Het Bundesliga duel tussen Bayern München en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Markus Schmidt geëindigd in een 5-2 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van J. Gouweleeuw zette FC Bayern München op een 1-0 voorsprong in de 9e minuut van de wedstrijd. FC Bayern München vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Gnabry op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 25e minuut was de ideale kans voor FC Augsburg om te scoren. D. Caligiuri was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

In de 33e minuut volgde een derde treffer van FC Bayern München, waarmee J. Kimmich zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam FC Bayern München geen gas terug, waardoor in de 43e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van K. Coman. In de 67e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het A. Hahn die namens FC Augsburg het net wist te raken. Even later viel in de 72e minuut opnieuw een doelpunt. Het was F. Niederlechner van FC Augsburg die de score op 4-2 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door R. Lewandowski van FC Bayern München die daarmee in de 90e minuut de eindstand bepaalde: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Markus Schmidt bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Bayern München.

LIVE Bayern München - Augsburg 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Eigen doelpunt FC Bayern München Eigen doelpunt J. Gouweleeuw FC Bayern München 1-0
23' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt S. Gnabry FC Bayern München 2-0
25' Penalty gemist FC Augsburg Penalty gemist D. Caligiuri FC Augsburg
33' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt J. Kimmich met assist van K. Coman FC Bayern München 3-0
43' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt K. Coman met assist van D. Alaba FC Bayern München 4-0
46' Wissel FC Augsburg Wissel M. Suchy voor D. Caligiuri FC Augsburg
46' Wissel FC Augsburg Wissel R. Framberger voor M. Pedersen FC Augsburg
61' Wissel FC Bayern München Wissel L. Sane voor S. Gnabry FC Bayern München
61' Wissel FC Bayern München Wissel J. Musiala voor K. Coman FC Bayern München
61' Wissel FC Bayern München Wissel J. Martinez voor J. Boateng FC Bayern München
67' Wissel FC Augsburg Wissel F. Jensen voor M. Richter FC Augsburg
67' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt A. Hahn met assist van L. Benes FC Augsburg 4-1
69' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor M. Suchy FC Augsburg
72' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt F. Niederlechner met assist van A. Hahn FC Augsburg 4-2
72' Wissel FC Bayern München Wissel M. Choupo-Moting voor T. Muller FC Bayern München
73' Wissel FC Bayern München Wissel C. Tolisso voor D. Alaba FC Bayern München
76' Wissel FC Augsburg Wissel A. Finnbogason voor F. Niederlechner FC Augsburg
83' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor L. Hernandez FC Bayern München
87' Wissel FC Augsburg Wissel L. Petkov voor A. Hahn FC Augsburg
90' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski FC Bayern München 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Augsburg
Opstellingen Bayern München - Augsburg
De opstellingen van Bayern München en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Augsburg zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Hans-Dieter Flick
Coach Markus Weinzierl
Voorbeschouwing Bayern München - Augsburg

Bayern München en Augsburg treffen elkaar in de 34e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Markus Schmidt en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayern München en Augsburg in de Bundesliga vond plaats op 20 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is Bayern München favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Augsburg slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayern München 15
Winst Augsburg 2
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayern München op een 1e positie staat, terwijl we Augsburg terugvinden op de 12e plaats.