Nabeschouwing Freiburg - Bayern München (2-2) || Bundesliga 2020/2021

Zaterdag 15 mei 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2020/2021 neemt Freiburg het zaterdag 15 mei 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in Europa Park Stadium in Freiburg.

Via de Freiburg - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Freiburg - Bayern München (2-2)

De Bundesliga 2020/2021 wedstrijd tussen Freiburg en Bayern München geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 26 minuten. R. Lewandowski maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Bayern München vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. SC Freiburg kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Gulde, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette L. Sane zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Bayern München de leiding in de wedstrijd nam.

Na 81 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat C. Gunter de 2-2 maakte voor SC Freiburg. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Freiburg - Bayern München 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Freiburg - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor R. Sallai SC Freiburg
26' Penalty FC Bayern München Penalty R. Lewandowski FC Bayern München 0-1
29' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt M. Gulde met assist van V. Grifo SC Freiburg 1-1
50' VAR: Afgekeurd doelpunt S. Gnabry Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel S. Gnabry FC Bayern München
53' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt L. Sane met assist van T. Muller FC Bayern München 1-2
55' Wissel SC Freiburg Wissel L. Holer voor E. Demirovic SC Freiburg
61' Wissel SC Freiburg Wissel J. Haberer voor N. Petersen SC Freiburg
61' Wissel SC Freiburg Wissel J. Schmid voor R. Sallai SC Freiburg
61' Wissel FC Bayern München Wissel C. Tolisso voor T. Muller FC Bayern München
61' Wissel FC Bayern München Wissel M. Roca voor L. Hernandez FC Bayern München
72' Wissel SC Freiburg Wissel Jeong Woo-Yeong voor L. Kubler SC Freiburg
72' Wissel FC Bayern München Wissel B. Sarr voor N. Sule FC Bayern München
72' Wissel FC Bayern München Wissel K. Coman voor L. Sane FC Bayern München
72' Wissel SC Freiburg Wissel Y. Keitel voor B. Santamaria SC Freiburg
81' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt C. Gunter met assist van V. Grifo SC Freiburg 2-2
87' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor A. Davies FC Bayern München
90' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor D. Alaba FC Bayern München
Video hoogtepunten en samenvatting Freiburg - Bayern München
Opstellingen Freiburg - Bayern München
De opstellingen van Freiburg en Bayern München zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Freiburg gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Bayern München zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Christian Streich
Coach Hans-Dieter Flick
Voorbeschouwing Freiburg - Bayern München

Freiburg en Bayern München treffen elkaar in de 33e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Florian Badstübner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Freiburg en Bayern München in de Bundesliga vond plaats op 17 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Bayern München favoriet. 16 keer wist de ploeg van Freiburg te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Freiburg. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Freiburg 1
Winst Bayern München 16
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Freiburg op een 9e positie staat, terwijl we Bayern München terugvinden op de 1e plaats.