Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen (3-1) || Bundesliga 2020/2021

Zaterdag 22 mei 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2020/2021 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 22 mei 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen (3-1)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Manuel Gräfe geëindigd in een 3-1 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Borussia Dortmund kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van E. Haaland. Borussia Dortmund vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Reus op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee E. Haaland zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

L. Bender zette Bayer 04 Leverkusen even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Manuel Gräfe toegekende penalty wist te benutten.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van Reinier Borussia Dortmund 1-0
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bellingham voor M. Dahoud Borussia Dortmund
51' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus Borussia Dortmund 2-0
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Hummels voor M. Akanji Borussia Dortmund
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Sancho voor M. Reus Borussia Dortmund
66' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel E. Gedikli voor Paulinho Bayer 04 Leverkusen
66' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel P. Schick voor F. Wirtz Bayer 04 Leverkusen
73' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel M. Diaby voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
75' Wissel Borussia Dortmund Wissel F. Passlack voor L. Piszczek Borussia Dortmund
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel G. Reyna voor Reinier Borussia Dortmund
84' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland Borussia Dortmund 3-0
89' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel L. Bender voor S. Bender Bayer 04 Leverkusen
89' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel J. Baumgartlinger voor Aranguiz Bayer 04 Leverkusen
89' Penalty Bayer 04 Leverkusen Penalty L. Bender Bayer 04 Leverkusen 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Opstellingen Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen

Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 34e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Gräfe en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 19 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Bayer Leverkusen slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Borussia Dortmund 14
Winst Bayer Leverkusen 10
Gelijkspel 7
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 3e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 6e plaats.