Nabeschouwing Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen (1-5) || Bundesliga 2023/2024

Zondag 5 mei 2024 - 17:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Eintracht Frankfurt het zondag 5 mei 2024 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Deutsche Bank Park in Frankfurt am Main.

Via de Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen (1-5)

Het Bundesliga duel tussen Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Christian Dingert geëindigd in een 1-5 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Granit Xhaka , waarmee Bayer 04 Leverkusen met 0-1 de leiding nam. Eintracht Frankfurt kwam in de 32e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Hugo Ekitiké, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut zette Patrik Schick zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Bayer 04 Leverkusen de leiding in de wedstrijd nam.

Exequiel Palacios zette Bayer 04 Leverkusen even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Christian Dingert toegekende penalty wist te benutten. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 77e minuut nadat Jeremie Frimpong namens Bayer 04 Leverkusen de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 89e minuut werd de stand op 1-5 gezet na een benutte penalty van Bayer 04 Leverkusen speler Victor Boniface .

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Christian Dingert bij een 1-5 eindstand in het voordeel van Bayer Leverkusen.

LIVE Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Granit Xhaka  met assist van Adam Hlozek Bayer 04 Leverkusen 0-1
32' Doelpunt Eintracht Frankfurt Doelpunt Hugo Ekitiké met assist van Farès Chaïbi Eintracht Frankfurt 1-1
44' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Patrik Schick met assist van Adam Hlozek Bayer 04 Leverkusen 1-2
58' Penalty Bayer 04 Leverkusen Penalty Exequiel Palacios Bayer 04 Leverkusen 1-3
61' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Victor Boniface  voor Patrik Schick Bayer 04 Leverkusen
61' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Piero Hincapié voor Arthur Bayer 04 Leverkusen
70' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel Ansgar Knauff voor Niels Nkounkou Eintracht Frankfurt
70' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel Hugo Larsson voor Ellyes Skhiri Eintracht Frankfurt
72' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Jeremie Frimpong voor Nathan Tella Bayer 04 Leverkusen
72' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Jonathan Tah voor Granit Xhaka  Bayer 04 Leverkusen
77' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Jeremie Frimpong met assist van Adam Hlozek Bayer 04 Leverkusen 1-4
80' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel Jean-Mattéo Bahoya voor Farès Chaïbi Eintracht Frankfurt
80' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel Aurélio Buta voor Junior Dina Ebimbe Eintracht Frankfurt
80' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel Nacho Ferri voor Hugo Ekitiké Eintracht Frankfurt
83' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Gustavo Puerta voor Robert Andrich Bayer 04 Leverkusen
87' Jeremie Frimpong Bayer 04 Leverkusen
89' Penalty Bayer 04 Leverkusen Penalty Victor Boniface  Bayer 04 Leverkusen 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen
Opstellingen Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Eintracht Frankfurt gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-2-2-2
Coach Dino Toppmöller
Formatie 3-4-2-1
Coach Xabier Alonso Olano
Voorbeschouwing Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen

Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 32e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christian Dingert en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 17 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is Bayer Leverkusen favoriet. 19 keer wist de ploeg van Eintracht Frankfurt te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Eintracht Frankfurt. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Eintracht Frankfurt 13
Winst Bayer Leverkusen 19
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Eintracht Frankfurt op een 6e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 1e plaats.