Nabeschouwing Union Berlin - Bochum (3-4) || Bundesliga 2023/2024

Zondag 5 mei 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Union Berlin het zondag 5 mei 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bochum. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion An der Alten Försterei in Berlin.

Via de Union Berlin - Bochum live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Berlin - Bochum (3-4)

Het Bundesliga duel tussen Union Berlin en Bochum is onder leiding van scheidsrechter Marco Fritz geëindigd in een 3-4 overwinning voor Bochum. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Maximilian Wittek, waarmee VfL Bochum 1848 met 0-1 de leiding nam. VfL Bochum 1848 vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Maximilian Wittek op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 37e minuut volgde een derde treffer van VfL Bochum 1848, waarmee Keven Schlotterbeck zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 59 minuten deed Yorbe Vertessen iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Union Berlin werd verkleind tot 1-3. In de 62e minuut kwam FC Union Berlin weer dichterbij, nadat Chris Bedia de stand terug wist te brengen naar 2-3. In de 70e minuut was het Philipp Hofmann van VfL Bochum 1848 wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens FC Union Berlin mocht Benedict Hollerbach in de 74e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 3-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Fritz en eindigde de wedstrijd dus met een 3-4 stand in het voordeel van Bochum.

LIVE Union Berlin - Bochum 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Berlin - Bochum teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Maximilian Wittek met assist van Moritz Broschinski VfL Bochum 1848 0-1
31' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Maximilian Wittek met assist van Patrick Osterhage VfL Bochum 1848 0-2
37' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Keven Schlotterbeck met assist van Felix Passlack VfL Bochum 1848 0-3
46' Wissel FC Union Berlin Wissel Brenden Aaronson voor Kevin Volland FC Union Berlin
46' Wissel FC Union Berlin Wissel Chris Bedia voor Lucas Tousart FC Union Berlin
46' Wissel FC Union Berlin Wissel Yorbe Vertessen voor Kevin Vogt FC Union Berlin
59' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt Yorbe Vertessen met assist van Robin Gosens FC Union Berlin 1-3
62' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt Chris Bedia met assist van András Schäfer FC Union Berlin 2-3
67' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Christopher Antwi-Adjei  voor Maximilian Wittek VfL Bochum 1848
68' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Tim Oermann voor Moritz Broschinski VfL Bochum 1848
70' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Philipp Hofmann met assist van Felix Passlack VfL Bochum 1848 2-4
70' Wissel FC Union Berlin Wissel Alex Král voor András Schäfer FC Union Berlin
74' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt Benedict Hollerbach met assist van Brenden Aaronson FC Union Berlin 3-4
79' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Lukas Daschner voor Philipp Hofmann VfL Bochum 1848
79' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Erhan Masovic voor Matus Bero  VfL Bochum 1848
88' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Cristian Gamboa voor Rani Khedira VfL Bochum 1848
89' Wissel FC Union Berlin Wissel Robin Knoche voor Felix Passlack FC Union Berlin
95' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Cristian Gamboa VfL Bochum 1848
Video hoogtepunten en samenvatting Union Berlin - Bochum
Opstellingen Union Berlin - Bochum
De opstellingen van Union Berlin en Bochum zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Berlin gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Bochum zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Nenad Bjelica
Voorbeschouwing Union Berlin - Bochum

Union Berlin en Bochum treffen elkaar in de 32e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Fritz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Union Berlin en Bochum in de Bundesliga vond plaats op 16 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bochum. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Union Berlin als Bochum wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst Union Berlin 2
Winst Bochum 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Union Berlin op een 14e positie staat, terwijl we Bochum terugvinden op de 15e plaats.