Nabeschouwing Aston Villa - Leeds United (2-3) || Championship 2018/2019

Zondag 23 december 2018 - 14:30 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Aston Villa het zondag 23 december 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Leeds United (2-3)

Het Championship duel tussen Aston Villa en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 2-3 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Aston Villa kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van T. Abraham. Aston Villa vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Hourihane op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 56e minuut wist Leeds United de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. Clarke.

Na 61 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat P. Jansson de 2-2 maakte voor Leeds United. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Leeds United dat in de 95e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat K. Roofe de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andy Madley bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Leeds United.

LIVE Aston Villa - Leeds United 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Aston Villa Doelpunt T. Abraham met assist van J. McGinn Aston Villa 1-0
7' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Y. Bolasie Aston Villa
17' Doelpunt Aston Villa Doelpunt C. Hourihane met assist van J. Kodjia Aston Villa 2-0
46' Wissel Leeds United Wissel J. Clarke voor J. Harrison Leeds United
56' Doelpunt Leeds United Doelpunt J. Clarke met assist van Pablo Hernández Leeds United 2-1
61' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Jansson met assist van Pablo Hernández Leeds United 2-2
62' Wissel Aston Villa Wissel A. El Ghazi voor J. Kodjia Aston Villa
69' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor M. Klich Leeds United
73' Wissel Aston Villa Wissel B. Bjarnason voor G. Whelan Aston Villa
78' Wissel Leeds United Wissel J. Shackleton voor L. Davis Leeds United
81' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor J. McGinn Aston Villa
83' Wissel Aston Villa Wissel S. Hogan voor Y. Bolasie Aston Villa
87' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor E. Alioski Leeds United
95' Doelpunt Leeds United Doelpunt K. Roofe Leeds United 2-3
96' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor K. Roofe Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Leeds United
Opstellingen Aston Villa - Leeds United
De opstellingen van Aston Villa en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.