Nabeschouwing Bristol City - Birmingham City (1-3) || Championship 2019/2020

Vrijdag 7 februari 2020 - 20:45 uur

In de Championship 2019/2020 neemt Bristol City het vrijdag 7 februari 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in Ashton Gate Stadium in Bristol.

Via de Bristol City - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bristol City - Birmingham City (1-3)

Het Championship duel tussen Bristol City en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Keith Stroud geëindigd in een 1-3 overwinning voor Birmingham City. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Bristol City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van J. Paterson. Birmingham City kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Hogan, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van A. Weimann kwam Birmingham City in de 30e minuut op een 1-2 voorsprong te staan.

Na 91 minuten werd de voorsprong voor Birmingham City vergroot nadat L. Jutkiewicz de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Birmingham City.

LIVE Bristol City - Birmingham City 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bristol City - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Bristol City Doelpunt J. Paterson Bristol City 1-0
23' Doelpunt Birmingham City Doelpunt S. Hogan Birmingham City 1-1
30' Eigen doelpunt Birmingham City Eigen doelpunt A. Weimann Birmingham City 1-2
58' Wissel Bristol City Wissel F. Benkovic voor J. Dasilva Bristol City
58' Wissel Bristol City Wissel N. Wells voor J. Hunt Bristol City
66' Wissel Bristol City Wissel A. Nagy voor H. Massengo Bristol City
76' Wissel Birmingham City Wissel W. Harding voor J. Bela Birmingham City
82' Wissel Birmingham City Wissel H. Dean voor S. Hogan Birmingham City
89' Wissel Birmingham City Wissel C. Boyd-Munce voor J. Bellingham Birmingham City
91' Doelpunt Birmingham City Doelpunt L. Jutkiewicz met assist van L. Camp Birmingham City 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Bristol City - Birmingham City
Opstellingen Bristol City - Birmingham City
De opstellingen van Bristol City en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bristol City gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Bristol City - Birmingham City

Bristol City en Birmingham City treffen elkaar in de 31e speelronde van de Championship van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Keith Stroud en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bristol City en Birmingham City in de Championship vond plaats op 10 augustus 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is Birmingham City favoriet. 10 keer wist de ploeg van Bristol City te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Bristol City. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bristol City 2
Winst Birmingham City 10
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bristol City op een 6e positie staat, terwijl we Birmingham City terugvinden op de 17e plaats.