Nabeschouwing Leeds United - Sheffield Wednesday (0-2) || Championship 2019/2020

Zaterdag 11 januari 2020 - 16:00 uur

In de Championship 2019/2020 neemt Leeds United het zaterdag 11 januari 2020 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sheffield Wednesday. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Sheffield Wednesday live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Sheffield Wednesday (0-2)

Het Championship duel tussen Leeds United en Sheffield Wednesday is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 0-2 overwinning voor Sheffield Wednesday. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 87e minuut door J. Murphy, waarmee Sheffield Wednesday met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Sheffield Wednesday opnieuw te scoren. In de 94e minuut was het A. Nuhiu die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Sheffield Wednesday.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Sheffield Wednesday.

LIVE Leeds United - Sheffield Wednesday 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Sheffield Wednesday teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

56' Wissel Leeds United Wissel E. Alioski voor B. Douglas Leeds United
66' Wissel Leeds United Wissel P. Hernandez voor M. Klich Leeds United
69' Wissel Sheffield Wednesday Wissel A. Nuhiu voor S. Winnall Sheffield Wednesday
71' Gele kaart Sheffield Wednesday Gele kaart voor A. Nuhiu Sheffield Wednesday
75' Wissel Leeds United Wissel J. Stevens voor H. Costa Leeds United
76' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor E. Alioski Leeds United
77' Wissel Sheffield Wednesday Wissel J. Pelupessy voor M. Luongo Sheffield Wednesday
85' Wissel Sheffield Wednesday Wissel S. Hutchinson voor O. Urhoghide Sheffield Wednesday
87' Doelpunt Sheffield Wednesday Doelpunt J. Murphy Sheffield Wednesday 0-1
88' Gele kaart Sheffield Wednesday Gele kaart voor K. Lee Sheffield Wednesday
94' Doelpunt Sheffield Wednesday Doelpunt A. Nuhiu met assist van A. Reach Sheffield Wednesday 0-2
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Sheffield Wednesday
Opstellingen Leeds United - Sheffield Wednesday
De opstellingen van Leeds United en Sheffield Wednesday zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Sheffield Wednesday zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Leeds United - Sheffield Wednesday

Leeds United en Sheffield Wednesday treffen elkaar in de 27e speelronde van de Championship van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Oliver Langford en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Sheffield Wednesday in de Championship vond plaats op 26 oktober 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is Leeds United favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Sheffield Wednesday slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Leeds United 7
Winst Sheffield Wednesday 6
Gelijkspel 6
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 1e positie staat, terwijl we Sheffield Wednesday terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.