Nabeschouwing Leeds United - Swansea City (2-1) || Championship 2018/2019

Woensdag 13 februari 2019 - 20:45 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Leeds United het woensdag 13 februari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Swansea City. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Swansea City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Swansea City (2-1)

Het Championship duel tussen Leeds United en Swansea City is onder leiding van scheidsrechter David Webb geëindigd in een 2-1 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door P. Jansson, waarmee Leeds United met 1-0 de leiding nam. Leeds United vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Harrison op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Vlak voor tijd werd de stand 2-1 doordat O. McBurnie van Swansea City een penalty wist te benutten in de 87e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter David Webb, waardoor Leeds United dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Leeds United - Swansea City 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Swansea City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Leeds United Doelpunt P. Jansson met assist van E. Alioski Leeds United 1-0
34' Doelpunt Leeds United Doelpunt J. Harrison met assist van E. Alioski Leeds United 2-0
56' Wissel Swansea City Wissel J. Asoro voor J. Fulton Swansea City
61' Wissel Swansea City Wissel O. McBurnie voor B. McKay Swansea City
68' Wissel Swansea City Wissel L. Narsingh voor D. James Swansea City
71' Wissel Leeds United Wissel T. Roberts voor P. Bamford Leeds United
77' Wissel Leeds United Wissel J. Shackleton voor M. Klich Leeds United
87' Penalty Swansea City Penalty O. McBurnie Swansea City 2-1
91' Wissel Leeds United Wissel L. Davis voor Pablo Hernández Leeds United
94' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor J. Harrison Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Swansea City
Opstellingen Leeds United - Swansea City
De opstellingen van Leeds United en Swansea City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Swansea City zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Leeds United - Swansea City

Leeds United en Swansea City treffen elkaar in de 32e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Webb en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Swansea City in de Championship vond plaats op 21 augustus 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Leeds United als Swansea City wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst Leeds United 1
Winst Swansea City 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 2e positie staat, terwijl we Swansea City terugvinden op de 11e plaats.