Nabeschouwing Leeds United - Swansea City (0-1) || Championship 2019/2020

Zaterdag 31 augustus 2019 - 16:00 uur

In de Championship 2019/2020 neemt Leeds United het zaterdag 31 augustus 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Swansea City. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Swansea City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Swansea City (0-1)

Het Championship duel tussen Leeds United en Swansea City is onder leiding van scheidsrechter Darren Bond geëindigd in een 0-1 overwinning voor Swansea City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 90e minuut door W. Routledge, waarmee Swansea City met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Darren Bond, waardoor Swansea City de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Leeds United - Swansea City 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Swansea City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor E. Alioski Leeds United
61' Wissel Leeds United Wissel E. Nketiah voor P. Bamford Leeds United
63' Wissel Swansea City Wissel S. Surridge voor B. Baston Swansea City
63' Wissel Swansea City Wissel W. Routledge voor Y. Dhanda Swansea City
72' Wissel Leeds United Wissel H. Costa voor M. Klich Leeds United
78' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor J. Fulton Swansea City
83' Wissel Leeds United Wissel B. Douglas voor E. Alioski Leeds United
85' Wissel Swansea City Wissel G. Byers voor A. Ayew Swansea City
90' Doelpunt Swansea City Doelpunt W. Routledge Swansea City 0-1
95' Gele kaart Swansea City Gele kaart voor G. Byers Swansea City
95' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor K. Philips Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Swansea City
Opstellingen Leeds United - Swansea City
De opstellingen van Leeds United en Swansea City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Swansea City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Leeds United - Swansea City

Leeds United en Swansea City treffen elkaar in de 6e speelronde van de Championship van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Darren Bond en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Swansea City in de Championship vond plaats op 13 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leeds United. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Leeds United favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Swansea City slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Leeds United 2
Winst Swansea City 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 1e positie staat, terwijl we Swansea City terugvinden op de 2e plaats.