Nabeschouwing West Bromwich Albion - Leeds United (1-1) || Championship 2019/2020

Woensdag 1 januari 2020 - 18:15 uur

In de Championship 2019/2020 neemt West Bromwich Albion het woensdag 1 januari 2020 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Leeds United (1-1)

De Championship 2019/2020 wedstrijd tussen West Bromwich Albion en Leeds United geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. West Bromwich Albion kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van S. Ajayi. Een ongelukkig eigen doelpunt van S. Ajayi zorgde ervoor dat Leeds United op 1-1 kwam te staan in de 52e minuut.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE West Bromwich Albion - Leeds United 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt S. Ajayi met assist van K. Bartley West Bromwich Albion 1-0
18' Wissel West Bromwich Albion Wissel C. Townsend voor K. Gibbs West Bromwich Albion
40' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor F. Krovinovic West Bromwich Albion
46' Wissel Leeds United Wissel P. Bamford voor E. Nketiah Leeds United
46' Wissel Leeds United Wissel B. Douglas voor E. Alioski Leeds United
52' Eigen doelpunt Leeds United Eigen doelpunt S. Ajayi Leeds United 1-1
63' Wissel West Bromwich Albion Wissel K. Edwards voor F. Krovinovic West Bromwich Albion
67' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor L. Cooper Leeds United
70' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor L. Ayling Leeds United
72' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor K. Bartley West Bromwich Albion
84' Wissel West Bromwich Albion Wissel K. Zohore voor M. Phillips West Bromwich Albion
87' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor H. Costa Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Leeds United
Opstellingen West Bromwich Albion - Leeds United
De opstellingen van West Bromwich Albion en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing West Bromwich Albion - Leeds United

West Bromwich Albion en Leeds United treffen elkaar in de 26e speelronde van de Championship van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Jones en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen West Bromwich Albion en Leeds United in de Championship vond plaats op 1 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leeds United. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is West Bromwich Albion favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Leeds United slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst West Bromwich Albion 3
Winst Leeds United 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel West Bromwich Albion op een 2e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.