Nabeschouwing Wigan Athletic - Birmingham City (1-0) || Championship 2019/2020

Dinsdag 1 oktober 2019 - 20:45 uur



In de Championship 2019/2020 neemt Wigan Athletic het dinsdag 1 oktober 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in The DW Stadium in Wigan.

Via de Wigan Athletic - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wigan Athletic - Birmingham City (1-0)

Het Championship duel tussen Wigan Athletic en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 1-0 overwinning voor Wigan Athletic. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 76e minuut door A. Pilkington, waarmee Wigan Athletic met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Wigan Athletic uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

Wedstrijdstatistieken Wigan Athletic - Birmingham City
Goals
1
0
Balbezit
48%
52%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
11
8
Schoten op doel
3
0
Aanvallen
75
87
Gevaarlijke aanvallen
25
34
Passes
385
401
Overtredingen
9
14
Buitenspel
2
2
Corners
7
6
Wissels
3
3
LIVE Wigan Athletic - Birmingham City 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wigan Athletic - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
62' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Garner voor K. Moore Wigan Athletic
66' Wissel Birmingham City Wissel K. Mrabti voor D. Crowley Birmingham City
69' Wissel Wigan Athletic Wissel A. Pilkington voor J. Lowe Wigan Athletic
73' Wissel Birmingham City Wissel O. Bailey voor F. Villalba Birmingham City
76' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt A. Pilkington Wigan Athletic 1-0
83' Wissel Birmingham City Wissel J. Bellingham voor J. Clarke-Salter Birmingham City
87' Wissel Wigan Athletic Wissel L. Evans voor G. Massey Wigan Athletic
93' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor M. Colin Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Wigan Athletic - Birmingham City
Opstellingen Wigan Athletic - Birmingham City
De opstellingen van Wigan Athletic en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wigan Athletic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Paul Cook
Basiselftal Wigan Athletic
# Speler Pos.
1 David Marshall K
3 Antonee Robinson V
16 Charlie Mulgrew V
22 Cheyenne Dunkley V
2 Nathan Byrne V
9 Jamal Lowe M
11 Gavin Massey M
5 Sam Morsy M
20 Joe Williams M
10 Josh Windass M
19 Kieffer Moore A
Wissels Wigan Athletic
# Speler Pos.
23 Jamie Jones K
6 Danny Fox V
8 Lee Evans M
7 Anthony Pilkington M
33 Kal Naismith M
14 Joe Garner A
38 Joe Gelhardt A
Formatie 4-4-2
Coach Josep Clotet Ruiz
Wissels Birmingham City
# Speler Pos.
13 David Stockdale K
2 Wes Harding V
43 V
43 Geraldo Bajrami V
37 Odin Bailey M
18 Kerim Mrabti M
26 David Davis M
22 Jude Bellingham A
Voorbeschouwing Wigan Athletic - Birmingham City

Wigan Athletic en Birmingham City treffen elkaar in de 10e speelronde van de Championship van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tim Robinson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wigan Athletic en Birmingham City in de Championship vond plaats op 27 april 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Wigan Athletic favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Birmingham City slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Wigan Athletic 3
Winst Birmingham City 2
Gelijkspel 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wigan Athletic op een 21e positie staat, terwijl we Birmingham City terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Wigan Athletic - Birmingham City Opstelling Wigan Athletic Opstelling Birmingham City Live Wigan Athletic - Birmingham City Live Wigan Athletic - Birmingham City kijken Wigan Athletic - Birmingham City kijken Live Wigan Athletic - Birmingham City stream Wigan Athletic - Birmingham City Fox Sports Nabeschouwing Wigan Athletic - Birmingham City Uitslag Wigan Athletic - Birmingham City Statistieken Wigan Athletic - Birmingham City Championship 2019/2020 Wigan Athletic - Birmingham City wedden Wigan Athletic - Birmingham City gokken Wigan Athletic - Birmingham City Unibet