Nabeschouwing Birmingham City - Southampton (3-4) || Championship 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Birmingham City het zaterdag 2 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Southampton (3-4)

Het Championship duel tussen Birmingham City en Southampton is onder leiding van scheidsrechter James Bell geëindigd in een 3-4 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Birmingham City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Koji Miyoshi. Southampton kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Adam Armstrong, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 41e minuut zette Jay Stansfield zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Birmingham City de leiding in de wedstrijd nam.

Na 55 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat David Brooks de 2-2 maakte voor Southampton. Southampton leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 59 minuten op voorsprong na een goal van Ché Adams: 2-3. Na 62 minuten werd Dion Sanderson van Birmingham City met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. In de 77e minuut viel even later opnieuw een doelpunt. Het was J. Bacuna die de score op 3-3 zette en daarmee Birmingham City weer op gelijke hoogte bracht. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Joe Aribo van Southampton die daarmee in de 96e minuut de eindstand bepaalde: 3-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter James Bell bij een 3-4 eindstand in het voordeel van Southampton.

LIVE Birmingham City - Southampton 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Birmingham City Doelpunt Koji Miyoshi met assist van J. Bacuna Birmingham City 1-0
18' Doelpunt Southampton Doelpunt Adam Armstrong met assist van David Brooks Southampton 1-1
24' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Koji Miyoshi Birmingham City
41' Doelpunt Birmingham City Doelpunt Jay Stansfield Birmingham City 2-1
55' Doelpunt Southampton Doelpunt David Brooks met assist van Will Smallbone Southampton 2-2
59' Doelpunt Southampton Doelpunt Ché Adams met assist van Will Smallbone Southampton 2-3
62' Rode kaart Birmingham City Rode kaart voor Dion Sanderson Birmingham City
64' Wissel Southampton Wissel Samuel Edozie voor David Brooks Southampton
67' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Will Smallbone Southampton
68' Wissel Birmingham City Wissel Cody Drameh voor Andre Dozzell Birmingham City
68' Wissel Birmingham City Wissel Alex Pritchard voor Seung-ho Paik Birmingham City
70' Wissel Southampton Wissel Joe Aribo voor Will Smallbone Southampton
77' Doelpunt Birmingham City Doelpunt J. Bacuna Birmingham City 3-3
80' Wissel Birmingham City Wissel Ivan Šunjić voor Koji Miyoshi Birmingham City
85' Wissel Southampton Wissel Joe Rothwell voor Ryan Manning Southampton
85' Wissel Southampton Wissel Sékou Mara voor Ché Adams Southampton
85' Wissel Southampton Wissel Kamaldeen Sulemana voor Flynn Downes Southampton
87' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Ivan Šunjić Birmingham City
88' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Ethan Laird Birmingham City
96' Wissel Birmingham City Wissel Tyler Roberts voor Jay Stansfield Birmingham City
96' Doelpunt Southampton Doelpunt Joe Aribo met assist van Taylor Harwood-Bellis Southampton 3-4
96' Wissel Birmingham City Wissel George Hall voor J. Bacuna Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Southampton
Opstellingen Birmingham City - Southampton
De opstellingen van Birmingham City en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.