Nabeschouwing Birmingham City - Stoke City (2-0) || Championship 2018/2019

Woensdag 26 december 2018 - 16:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Birmingham City het woensdag 26 december 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Stoke City. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Stoke City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Stoke City (2-0)

Het Championship duel tussen Birmingham City en Stoke City is onder leiding van scheidsrechter Darren Bond geëindigd in een 2-0 overwinning voor Birmingham City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door J. Maghoma, waarmee Birmingham City met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Birmingham City opnieuw te scoren. In de 87e minuut was het O. Bogle die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Birmingham City.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Birmingham City.

LIVE Birmingham City - Stoke City 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Stoke City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor G. Gardner Birmingham City
26' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor R. Shawcross Stoke City
43' Doelpunt Birmingham City Doelpunt J. Maghoma met assist van L. Jutkiewicz Birmingham City 1-0
52' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor R. Martina Stoke City
59' Wissel Stoke City Wissel B. Afobe voor R. Woods Stoke City
60' Wissel Stoke City Wissel P. Crouch voor S. Berahino Stoke City
63' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor H. Dean Birmingham City
74' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor B. Martins Indi Stoke City
76' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor J. Allen Stoke City
77' Wissel Stoke City Wissel T. Edwards voor R. Martina Stoke City
82' Wissel Birmingham City Wissel O. Bogle voor C. Adams Birmingham City
87' Doelpunt Birmingham City Doelpunt O. Bogle Birmingham City 2-0
89' Wissel Birmingham City Wissel C. Gardner voor G. Gardner Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Stoke City
Opstellingen Birmingham City - Stoke City
De opstellingen van Birmingham City en Stoke City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Stoke City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Birmingham City - Stoke City

Birmingham City en Stoke City treffen elkaar in de 24e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Darren Bond en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Birmingham City en Stoke City in de Championship vond plaats op 20 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Birmingham City. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Birmingham City favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Stoke City slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Birmingham City 2
Winst Stoke City 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Birmingham City op een 8e positie staat, terwijl we Stoke City terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.