Nabeschouwing Cardiff City - Birmingham City (3-2) || Championship 2017/2018

Zaterdag 10 maart 2018 - 16:00 uur

In de Championship 2017/2018 neemt Cardiff City het zaterdag 10 maart 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in Cardiff City Stadium (Cardiff (Caerdydd)) in Caerdydd.

Via de Cardiff City - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cardiff City - Birmingham City (3-2)

Het Championship duel tussen Cardiff City en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Peter Bankes geëindigd in een 3-2 overwinning voor Cardiff City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door N. Mendez-Laing, waarmee Cardiff City met 1-0 de leiding nam. Cardiff City vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Bryson op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Cardiff City, waarmee C. Paterson zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 48e minuut scoorde Cardiff City via C. Paterson, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 54e minuut werd de stand op 3-1 gezet na een benutte penalty van Birmingham City speler C. Gardner. Birmingham City verkleinde in de 94e minuut de achterstand doordat M. Colin de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Peter Bankes bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Cardiff City.

LIVE Cardiff City - Birmingham City 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cardiff City - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Cardiff City Doelpunt N. Mendez-Laing met assist van J. Bennett Cardiff City 1-0
23' Doelpunt Cardiff City Doelpunt C. Bryson met assist van J. Bennett Cardiff City 2-0
37' Wissel Cardiff City Wissel L. Damour voor C. Bryson Cardiff City
47' Doelpunt Cardiff City Doelpunt C. Paterson met assist van J. Bennett Cardiff City 3-0
48' Doelpunt Cardiff City Doelpunt C. Paterson Cardiff City
46' Wissel Birmingham City Wissel M. Roberts voor C. Jenkinson Birmingham City
54' Penalty Birmingham City Penalty C. Gardner Birmingham City 3-1
58' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor S. Bamba Cardiff City
68' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor H. Dean Birmingham City
69' Wissel Birmingham City Wissel C. Adams voor L. Jutkiewicz Birmingham City
74' Wissel Cardiff City Wissel S. Morrison voor L. Peltier Cardiff City
78' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor N. Etheridge Cardiff City
79' Wissel Birmingham City Wissel J. Boga voor J. Maghoma Birmingham City
81' Wissel Cardiff City Wissel G. Halford voor N. Mendez-Laing Cardiff City
88' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor M. Morrison Birmingham City
94' Doelpunt Birmingham City Doelpunt M. Colin met assist van J. Boga Birmingham City 3-2
95' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor J. Bennett Cardiff City
Video hoogtepunten en samenvatting Cardiff City - Birmingham City
Opstellingen Cardiff City - Birmingham City

Voorbeschouwing Cardiff City - Birmingham City

Cardiff City en Birmingham City treffen elkaar in de 37e speelronde van de Championship van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Peter Bankes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cardiff City en Birmingham City in de Championship vond plaats op 13 oktober 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Birmingham City. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Cardiff City favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Birmingham City slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Cardiff City 5
Winst Birmingham City 4
Gelijkspel 6
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cardiff City op een 2e positie staat, terwijl we Birmingham City terugvinden op de 22e plaats.