Nabeschouwing Cardiff City - Birmingham City (0-1) || Championship 2023/2024

Woensdag 13 december 2023 - 20:45 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Cardiff City het woensdag 13 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in Cardiff City Stadium in Cardiff.

Via de Cardiff City - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cardiff City - Birmingham City (0-1)

Het Championship duel tussen Cardiff City en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Stephen Martin geëindigd in een 0-1 overwinning voor Birmingham City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door J. Bacuna, waarmee Birmingham City met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Birmingham City dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Birmingham City uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Cardiff City - Birmingham City 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cardiff City - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Wissel Cardiff City Wissel Mahlon Romeo voor Perry Ng Cardiff City
42' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Ivan Šunjić Birmingham City
48' Doelpunt Birmingham City Doelpunt J. Bacuna met assist van Siriki Dembélé Birmingham City 0-1
55' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor Yakou Méïté Cardiff City
59' Wissel Cardiff City Wissel Callum Robinson voor Kion Etete Cardiff City
59' Wissel Cardiff City Wissel Josh Bowler voor Ryan Wintle Cardiff City
63' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Siriki Dembélé Birmingham City
75' Wissel Cardiff City Wissel Ollie Tanner voor Karlan Grant Cardiff City
75' Wissel Cardiff City Wissel Ike Ugbo voor Yakou Méïté Cardiff City
86' Wissel Birmingham City Wissel Lukas Jutkiewicz voor Jay Stansfield Birmingham City
90' Wissel Birmingham City Wissel Koji Miyoshi voor Siriki Dembélé Birmingham City
95' Wissel Birmingham City Wissel Romelle Donovan voor J. Bacuna Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Cardiff City - Birmingham City
Opstellingen Cardiff City - Birmingham City
De opstellingen van Cardiff City en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cardiff City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Cardiff City - Birmingham City

Cardiff City en Birmingham City treffen elkaar in de 21e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stephen Martin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cardiff City en Birmingham City in de Championship vond plaats op 14 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Cardiff City. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Cardiff City favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Birmingham City slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Cardiff City 11
Winst Birmingham City 4
Gelijkspel 9
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cardiff City op een 9e positie staat, terwijl we Birmingham City terugvinden op de 17e plaats.